DIY: Αυτή η μάσκα ομορφιάς με βρώμη θα επαναφέρει τη λάμψη στη θαμπή επιδερμίδα σου

Ευαγγελία Αλπίδου
DIY: Αυτή η μάσκα ομορφιάς με βρώμη θα επαναφέρει τη λάμψη στη θαμπή επιδερμίδα σου
Alessandro Zeno/launchmetrics.com/spotlight

Η βρώμη περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που καταπραΰνουν τον κνησμό, το ξηρό και το ερεθισμένο δέρμα.

Καλό μήνα! Καλωσορίζουμε και επίσημα το πρώτο μήνα του καλοκαιριού. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι μία καλή ευκαιρία -πριν πας με τους φίλους σου στη θάλασσα- να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Φτιάξε, λοιπόν, το αγαπημένο σου δροσερό ρόφημα, βάλε τη μουσική να ακούγεται στο laptop και απόλαυσε ένα χαλαρωτικό beauté, το οποίο θα σε αποφορτίσει και θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα του προσώπου σου. Μία μάσκα ομορφιάς με βρώμη είναι ιδανική επιλογή για να το πετύχεις!

Καφέ μολύβι: Όλα τα tips για το τέλειο καλοκαιρινό natural makeup look

Η μάσκα ομορφιάς με βρώμη θα σε βοηθήσει σε χρόνο ρεκόρ να πεις αντίο στο θαμπό και αφυδατωμένο δέρμα. Μην ανησυχείς! Τα υλικά που θα χρειαστείς υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου. Έτσι, δεν θα χρειαστεί, δηλαδή, να ξοδέψεις παραπάνω λεφτά και θα ξέρεις ακριβώς τι προϊόντα χρησιμοποίησες επάνω στην επιδερμίδα σου. Το κύριο συστατικό που θα χρειαστείς είναι η νιφάδες βρώμη.

Ποια είναι τα οφέλη της βρώμης στην επιδερμίδα;

Η βρώμη περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που καταπραΰνουν τον κνησμό, το ξηρό και το ερεθισμένο δέρμα. Έτσι, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, η επιδερμίδα φαίνεται λαμπερή και βαθιά ενυδατωμένη. Γι΄ αυτό, λοιπόν, η βρώμη θεωρείται ιδανικό συστατικό για μάσκες προσώπου.

pexels-monserratsoldu-2310553.jpg

Βρώμη, γάλα και μέλι

Γι΄αυτή τη μάσκα θα χρειαστείς τρία υλικά. Βρώμη, γάλα και μέλι. Σε ένα μπολ τοποθέτησε 2 κ.σ βρώμη (είτε σε μορφή σκόνης, είτε ακατέργαστη) και πρόσθεσε 2 κ.σ γάλα και 1 κ.γ μέλι.

Αφού, ανακατέψεις όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν, τοποθέτησε το μείγμα στο πρόσωπό σου για 15 λεπτά και αφαίρεσε στη συνέχεια τη μάσκα με χλιαρό νερό. Σε όλη αυτή την διαδικασία μπορείς να ακούσεις το αγαπημένο σου podcast για να χαλαρώσεις. Με το που αφαιρέσεις το μείγμα η επιδερμίδα σου θα δείχνει πιο λαμπερή, γεμάτη ζωντάνια.

Sunset makeup: Το μακιγιάζ που απαθανατίζει τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος επάνω στο πρόσωπο

Το μέλι θα βοηθήσει να διατηρήσει η επιδερμίδα σου τη σωστή υγρασία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα αντιοξειδωτικά συστατικά που έχει, το καθιστούν σπουδαία ασπίδα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν οι εξωτερικοί παράγοντες στην επιδερμίδα του προσώπου. Από την άλλη, το γάλα έχει υψηλά επίπεδα φωσφολιπιδίων πρωτεΐνης και ceramides που λειτουργούν ενάντια στην αντιγήρανση, δηλαδή, τη μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, ενώ βοηθούν στην στην αναγέννηση του προσώπου.

Προσοχή! Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, πριν εφαρμόσεις τη μάσκα με βρώμη στην επιδερμίδα του προσώπου σου, μπορείς να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου για να αποφύγεις οποιονδήποτε ερεθισμό.

Τώρα είσαι έτοιμη για τις εξόδους του weekend. Enjoy queen!

TikTok video με βρώμη:

Sunset makeup: Το μακιγιάζ που απαθανατίζει τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος επάνω στο πρόσωπο