Καφέ μολύβι: Δες γιατί αξίζει να αντικαταστήσεις το μαύρο σου μολύβι ματιών

Ευαγγελία Αλπίδου

Extra tip: Το καφέ μολύβι ματιών μπορεί να σου χαρίσει «φυσικές» φακίδες σε χρόνο dt.

Η αλήθεια είναι πως το μαύρο μολύβι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του νεσεσέρ μας. Είναι το προϊόν που μπορεί να αναδείξει και να τονίσει το βλέμμα μας με ένα πέρασμα. Ωστόσο, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι αρκετά έντονο και «άγριο» από αυτό που θα θέλαμε... Κάπου εδώ όμως έρχεται το καφέ μολύβι για να σώσει την κατάσταση.

Το καφέ μολύβι είναι το νέο μαύρο! Βλέπεις, το καφέ μολύβι είναι διακριτικό και χαρίζει ένα απαλό αποτέλεσμα που είναι πολύ κολακευτικό ακόμα και αν δεν είσαι μαυρισμένη. Εφαρμόζεται εύκολα, χωρίς να αφήσει σημάδια και μουντζούρες, ενώ διορθώνεται με μία μόνο κίνηση. Επιπλέον, θεωρείται ως ένα multitasker προϊόν, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα σημεία του προσώπου, όπως στα χείλη, τα φρύδια, αλλά για να προσθέσεις διακριτικές φακίδες γύρω από τη μύτη και τα ζυγωματικά.

Καφέ smokey eyes και sunset makeup looks κυριάρχησαν στο Paris Couture Fashion Week

Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καφέ μολύβι

Ashi-HC-bks-F23-031.jpg

Για παράδειγμα, οι makeup artist στα 90s χρησιμοποιούσαν το καφέ μολύβι για να τονίσουν το περίγραμμα των χειλιών των μοντέλων στα catwalks. Αυτή η τεχνική του lip contouring έχει κάνει αυτή τη χρονιά ένα δυνατό comeback κάνοντας τα χείλη να φαίνονται πιο σαρκώδη και εντυπωσιακά. Αν δεν είσαι από τις κοπέλες που έχουν γεννηθεί με φυσικές φακίδες, μην ανησυχείς οι beauty lovers σου έχουν τη λύση! Το καφέ μολύβι ματιών μπορεί να σου χαρίσει «φυσικές» φακίδες σε χρόνο dt.

Τέλος, το καφέ μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψεις τυχόν κενά ανάμεσα στα φρύδια σου. Μπορεί να μην είναι ιδανική επιλογή για μελαχρινές, αλλά για καστανές και ξανθές κοπέλες αξίζει μία δοκιμή.

«Αντίο» nude κραγιόν! Η Ελένη Μενεγάκη βρήκε το καλοκαιρινό κόκκινο κραγιόν που ταιριάζει σε όλες

Στην παρακάτω gallery έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα καφέ μολύβια ματιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Εμείς στο beauty department τα χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά. Είναι εύκολα στη χρήση τους, έχουν απαλή υφή και χαρίζουν ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ που διαρκεί για ώρες.

Γιατί να επιλέξω το highlighter στο καλοκαιρινό μου μακιγιάζ; Plus 8 highlighters για να διαλέξεις!