Σκασμένες φτέρνες: 3 απλά βήματα που θα αναδείξουν τα καλοκαιρινά πέδιλα

Ευαγγελία Αλπίδου
Σκασμένες φτέρνες: 3 απλά βήματα που θα αναδείξουν τα καλοκαιρινά πέδιλα
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Σε μία λεκάνη με ζεστό νερό πρόσθεσε μία κούπα μέλι και μία κούπα γάλα. Το μέλι και το γάλα συμβάλουν στην απομάκρυνση της βρωμιάς από τους πόρους του δέρματός, ενώ καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα.

Οι σκασμένες φτέρνες είναι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλες μας -ειδικά- το καλοκαίρι. Αυτή την εποχή, μας αρέσει να περπατάμε όλη την ώρα ξυπόλητες τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και στην άμμο, ενώ με τις σαγιονάρες και τα σανδάλια τα πόδια μας είναι πιο εκτεθειμένα από ποτέ. Αυτό, λοιπόν, έχει ως αποτέλεσμα οι φτέρνες να αφυδατώνονται και να φαίνονται ξηρές και ταλαιπωρημένες.

Braids: 6 καλοκαιρινά χτενίσματα για να δοκιμάσεις στις διακοπές

Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό από το να θες να φορέσεις το αγαπημένο σου πέδιλο και οι φτέρνες σου να δείχνουν ξεφλουδισμένες και άγριες. Αυτό που θέλουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να ξανά γίνουν τα πόδια μας λεία και απαλά. Τι κάνουμε λοιπόν; Θα σου τα εξηγήσουμε όλα...

3 απλά βήματα για απαλές φτέρνες

311103574_1497678887325094_5419687534286124428_n-(1).jpg

@ebonylet

Ποδόλουτρο με μέλι & γάλα

Σε μία λεκάνη με ζεστό νερό πρόσθεσε μία κούπα μέλι και μία κούπα γάλα. Στη συνέχεια, βύθισε τα πόδια σου και άφησέ τα μέσα για 15 με 20 λεπτά. Το μέλι και το γάλα διαθέτουν συστατικά τα οποία ενυδατώνουν αμέσως την επιδερμίδα. Επιπλέον, συμβάλουν στην απομάκρυνση της βρωμιάς από τους πόρους του δέρματός, ενώ καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα.

Body scrub

Apivita-Royal-Honey-Scrub-Swmatos-me-8alassia-Alata.png

APIVITA, ROYAL HONEY SCRUB ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΛΑΤΑ

Το 2ο step είναι το scrub. Τα body scrub αφαιρούν από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα και χαρίζουν ένα λείο και απαλό αποτέλεσμα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, τα οποία προάγουν την ενυδάτωση, την ελαστικότητα και την απαλότητα του δέρματος. Επιπλέον, διαθέτουν τις πιο ευωδιαστές μυρωδιές οι οποίες θα χαρίσουν απίστευτη φρεσκάδα στα άκρα σου.

Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση!

KORRES-White-Blossom-Body-Smoothing-Milk.png

KORRES, WHITE BLOSSOM BODY SMOOTHING MILK

Τέλος, το «μυστικό» κρύβεται στην ενυδάτωση. Η ενυδάτωση είναι το τελευταίο step, το οποίο θα «κλειδώσει» τη σωστή υγρασία της επιδερμίδας. Επίλεξε, μία ενυδατική κρέμα σώματος την οποία θα εφαρμόζεις κάθε φορά πριν το ντους, αλλά και το βράδυ πριν κοιμηθείς. Η ενυδατική body lotion θα καταφέρουν να σφραγίσουν την υγρασία στις ξηρές περιοχές των ποδιών σου, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα οι φτέρνες σου να δείχνουν περιποιημένες και λαμπερές.

Πρόσθεσε τα παραπάνω βήματα στη body care routine σου 1-2 φορές την εβδομάδα και πες «αντίο» στις σκασμένες φτέρνες.

Tanning season! 8 αντηλιακά λάδια σώματος με SPF για σοκολατένια επιδερμίδα