Ο «ασημένιος» Εμμανουήλ Καραλής πήρε πίσω το χαμόγελό του και μας το χάρισε απλόχερα

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ο «ασημένιος» Εμμανουήλ Καραλής πήρε πίσω το χαμόγελό του και μας το χάρισε απλόχερα

Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε τον «κακό Μanolo» του 2022 και κατάφερε να μάς κάνει ξανά υπερήφανους, όχι μόνο για το μετάλλιο αλλά για τη δύναμη της ψυχής του.

Μετά τον Τεντόγλου και την Στεφανίδη και ο Εμμανουήλ Καραλής μάς έκανε για ακόμα μια φορά περήφανους κατακτώντας τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ρώμη. Μπορεί ο ίδιος να ζήτησε από την μαμά του να τον «ξεματιάσει», αφού «ταλαιπωρήθηκε» μέχρι να περάσει στον τελικό, με 2 αποτυχημένες προσπάθειες και το κοντάρι του να γλιστράει στη δεξαμενή, όμως η νίκη του είναι αποκλειστικά δική του και δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κάνει θρύψαλα το ταμπού της ψυχικής υγείας και έχει το αμέριστο respect μας

Ο τραυματισμός στο πόδι και η ψυχή που έδειξε ο Εμμανουήλ στον τελικό

«Αυτό το μετάλλιο κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, όχι λόγω του σχεδίου ή του χρώματος του, αλλά λόγω του ταξιδιού που συμβολίζει.Κατά τη διάρκεια της Πρόκρισης, τραυμάτισα τον αστράγαλό μου. 2 μέρες μετά, μετά από πολλή θεραπεία αποφασίσαμε να διαγωνιστούμε στον τελικό και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ναι πονούσα αλλά δεν το άφησα να με σταματήσει.

Ο Τεντόγλου πρωταθλητής Ευρώπης και στο Twitter/X αποθέωσαν ξανά την απλότητα στις δηλώσεις του

Τα κατάφερα, δίνοντας όλο μου το είναι παρά τον τραυματισμό. Αυτή η εμπειρία με δίδαξε ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί για απίστευτα κατορθώματα. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας και να πετύχουμε εκπληκτικά πράγματα, ακόμα και όταν οι πιθανότητες είναι εναντίον μας. Ο πόνος είναι προσωρινός, αλλά ο θρίαμβος του ανθρώπινου πνεύματος είναι αιώνιος» έγραψε ο 24χρονος αθλητής του στίβου στην πρώτη ανάρτησή του μετά την κατάκτηση του μεταλλίου, δημοσιεύοντας παράλληλα όπως θα δεις και φωτογραφίες από αυτό το μεγάλο «ταξίδι» αλλά και από το τραυματισμένο του πόδι, αποδεικνύοντάς μας πως το μεγαλείο και η ψυχή ενός αθλητή μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Η αποθέωση στα social media

Στο Χ οι χρήστες αποθέωσαν τον Εμμανούηλ γράφοντας πόσο περήφανους μας έκανε αλλά και πόσο σπουδαίο ήταν που πήρε αυτό το μετάλλιο, ξεπερνώντας τον εαυτό του με νέο ατομικό ρεκόρ στα 5,87 και ακολουθώντας τον τεράστιο αθλητή - και γνώριμο από την εφηβική του ηλικία - Αrmand Dublatis.

Φυσικά, πολλοί ήταν και αυτοί που σχολίασαν το γεγονός πως ο ίδιος δεν ξεπέρασε τον εαυτό του μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχικά, αφού μετά τον τραυματισμό που είχε το 2022 και την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση ο Εμμανουήλ Καραλής βρήκε ξανά το χαμόγελό του και μάς χάρισε το δικό μας.

Ο «κακός» Manolo και το post για την κατάθλιψη

Ο δρόμος ενός αθλητή ακόμα και του επιπέδου του Eμμανουήλ Καραλή είναι μοναχικός και σίγουρα όχι πάντα ανηφορικός. Ο ίδιος το γνωρίζει καλά αυτό. Μπορεί να είναι ένας αθλητής «θαύμα», αφού από πολύ μικρός - ήδη από το 2015 - άρχισε να ανεβαίνει στο βάθρο σε κάθε μεγάλο πρωτάθλημα, μία χρονιά ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Ήταν το 2022 όταν ο νεαρός αθλητής δεν πέρασε στον τελικό και κατέλαβε την 13η θέση. Εκείνη τη χρονιά κατάλαβε πως όσο εύκολα αποθεώνεται κάποιος για τις επιτυχίες του τόσο εύκολα μπορεί και να ξεχαστεί.

«Στην επιτυχία πολλοί. Στην "αποτυχία" μόνο 2!» είχε γράψει τότε ο Εμμανουήλ.

https://www.instagram.com/p/CgmLiyjIikz/

Οι δύο στους οποίους αναφερόταν ήταν φυσικά οι γονείς του που πάντα είναι στο πλευρό του. Ο μπαμπάς του μάλιστα, υπήρξε και προπονητής του.

manolo_1628069249_2632758147069847018_599131379.jpg

«Μετά από ένα ατύχημα που έπαθα κατά τη σεζόν του κλειστού στίβου, μία σειρά από γεγονότα ακολούθησε, κάτι που κατάφερε να ρίξει το ηθικό μου. Για πρώτη φορά φέτος έπαθα μια πλήρη κρίση πανικού που κατά συνέπεια με έκανε να βυθιστώ στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να ανατρέψω αυτήν την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και ατυχή, ο κακός Manolo κυριάρχησε και πήρε τον έλεγχο. Ανάγκασα τον εαυτό μου να συνεχίσει τη σεζόν και να προσπαθήσω να είμαι θετικός και να απολαμβάνω τους αγώνες όπως κάνω, αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και χωρίς κίνητρο. Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος. Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα για να ανακτήσω το χαμόγελό μου» είχε γράψει ο Manolo εκείνο τον Αύγουστο του 2022 σπάζοντας κάθε ταμπού για την ψυχική υγεία και δίνοντας κουράγιο σε όσους περνούν αντίστοιχα μια χαοτική φάση στη ζωή τους. Είναι «οκ» να μην είμαστε χαρούμενοι κάθε μέρα και είναι «οκ» αν θέλει κανείς να κάνει ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του για να δώσει έμφαση στον εαυτό του.

https://www.instagram.com/p/ChbvruDIpnd/

Ο Εμμανουήλ Καραλής από την Ηλεία έχει τη στόφα του μεγάλου αθλητή, όπως έγραψαν. Σοβαρός, πειθαρχημένος αλλά με την καρδιά ενός μικρού παιδιού που είτε συγκίνηση είτε λύπη είτε ενθουσιασμό τα ζει όλα τόσο αληθινά και έντονα.