Ο Εμμανουήλ Καραλής σπάει τα ρεκόρ του: Η σχέση με τους γονείς και τη δίδυμη αδερφή του εμπνέει

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο Εμμανουήλ Καραλής σπάει τα ρεκόρ του: Η σχέση με τους γονείς και τη δίδυμη αδερφή του εμπνέει

Ο «Manolo» έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ του με άλμα 5.93 μ. και απέδειξε ότι γεννήθηκε για να σπάει ρεκόρ. Η αξιοζήλευτη σχέση με τους γονείς και τη δίδυμη αδερφή του, Αγγελική.

Εννέα μόνο ημέρες χρειάστηκε ο Εμμανουήλ Καραλής για να καταρρίψει το ρεκόρ του, σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ των ανδρών, το πρώτο 24ωρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου στο Βόλο.

Ο 24χρονος αθλητής κατάφερε επιτυχώς να περάσει τα 5.93μ με τη δεύτερη προσπάθεια και κατάφερε για μια ακόμα φορά να γράψει ιστορία.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κάνει θρύψαλα το ταμπού της ψυχικής υγείας και έχει το αμέριστο respect μας

Το νέο πανελλήνιο ρεκόρ του Καραλή

Με το άλμα ύψους 5.93μ ο Καραλής βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο4 του πλανήτη και πλέον στοχεύει για τα 6 μέτρα τα οποία φέρεται να αγγίξει σύντομα παρά τις αποτυχημένες του προσπάθειες.

https://www.instagram.com/p/C81gHtxNhj1/

Ο ιπτάμενος «Manolo» έχει διαγράψει μια ανοδική πορεία και πλέον οδεύει με φόρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού όπου θα διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο της διοργάνωσης.

https://www.instagram.com/p/CSJb5a6HocF/

Ο «ασημένιος» Εμμανουήλ Καραλής πήρε πίσω το χαμόγελό του και μας το χάρισε απλόχερα

Η υπέροχη σχέση με τους γονείς και τη δίδυμη αδερφή του

Ο 21χρονος πρωταθλητής έχει μια πολύ όμορφη σχέση με τους γονείς και τη δίδυμη αδερφή του, Αγγελική, με την οποία μοιάζει εκπληκτικά.

«Από το χωριό είχα σκεφτεί το μήνυμα που θα έστελνα στους γονείς μου. Ήθελα να τους ευχαριστήσω για όσα έχουν κάνει για μένα. Το έγραψα πίσω από το καρτελάκι με το όνομά μου και σκέφτηκα να το βγάλω μετά το άλμα για να είμαι σίγουρος ότι θα το δουν. Είμαι μεγάλη γάτα», είχε δηλώσει παλαιότερα ο Καραλής στο Sport24 για την απόφαση να ευχαριστήσει δημόσια τους γονείς του μετά τον αγώνα.

https://www.instagram.com/p/C8RLGrcoemx/

Η οικογένεια Καραλή έχει ενεργή παρουσία στο Ιnstagram, με το προφίλ του μπαμπά Χάρη να είναι αφιερωμένο στον γιο του, τον οποίο στηρίζει αδιάκοπα με κάθε τρόπο.

https://www.instagram.com/p/C1VBE3yIRw1/

Πρόσφατα γονείς και παιδιά απόλαυσαν τις διακοπές τους στον Πύργο και δεν σταμάτησαν να μας χαρίζουν όμορφα οικογενειακά στιγμιότυπα.

https://www.instagram.com/p/C8lnfQwIHIG/

«Όταν ήμουν στο δημοτικό με την αδελφή μου, μια ομάδα παιδιών ερχόντουσαν και μας έλεγαν πηγαίντε στη χώρα σας, μας έσπρωχναν. Πηγαίναμε εγώ και η αδελφή μου σε ένα παγκάκι, καθόμασταν, κλαίγαμε. Γινόταν για πάρα πολύ καιρό», είχε αναφέρει o Kαραλής εμφανώς συγκινημένος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Καραλής είχε τονίσει: «Πραγματικά δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, ήρθα εδώ ως επιλαχών, δεν είχε πολλές βλέψεις, ήθελα ένα ρεκόρ περιόδου, αλλά όταν φοράω τη φανέλα της εθνικής ομάδας πάω καλά. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, δεν έχω λόγια, δεν πίστευα και εγώ στον εαυτό μου, ερχόμενος μόνο η μητέρα μου πίστευε και σε αυτή αφιερώνω το μετάλλιο. Όταν είμαι χαρούμενος και ευχαριστιέμαι τον αγώνα, μπορώ να κάνω υψηλές επιδόσεις».

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες φωτογραφίες.

Η μάχη με την κατάθλιψη και το bullying

Tον Αύγουστο του 2022, μια μόλις ημέρα μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, ο Εμμανουήλ Καραλής, μίλησε ανοιχτά για την μάχη του με την κατάθλιψη και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μετά τον τραυματισμό του, ανακοινώνοντας ότι ολοκληρώνει πρόωρα τη σεζόν προκειμένου να επικεντρωθεί στην ψυχική του υγεία.

https://www.instagram.com/p/ChbvruDIpnd/

«Μετά από έναν τραυματισμό που είχα κατά τη διάρκεια της σεζόν του κλειστού στίβου, ακολούθησε μια σειρά περιστατικών τα οποία κατάφεραν να μειώσουν πλήρως το ηθικό μου. Για πρώτη φορά φέτος έπαθα κρίση πανικού που με έκανε να βυθίσω στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να αντιστρέψω αυτή την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς ο κακός Μανόλο κυριάρχησε και ανέλαβε. Αναγκάστηκα να συνεχίσω τη σεζόν και να προσπαθώ να είμαι θετικός και να απολαμβάνω κάθε αγώνα όπως κάνω αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και ακινητοποιημένος. Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος. Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να κάνω ένα διάλειμμα για να πάρω πίσω το χαμόγελό μου», είχε γράψει ο αθλητής.

Σύσσωμος ο κόσμος του αθλητισμού και οι fans είχαν επικροτήσει την απόφαση του αθλητή να απέχει για λίγο από τα γήπεδα με στόχο να επιστρέψει πιο δυνατός και πνευματικά υγιής.

Εμμανουήλ Καραλής: Ασημένιο μετάλλιο για τον «Μανόλο» ο οποίος έχει όμως πολλά χρυσά εκτός γηπέδων

To 2020 ο πρωταθλητής αποκάλυψε τις επιθέσεις που έχει δεχτεί στο παρελθόν ο ίδιος και η δίδυμη αδελφή του, λόγω της καταγωγής τους. Όπως εξομολογήθηκε ο 23χρονος: «Όταν ήμουν στο δημοτικό με την αδελφή μου, μια ομάδα παιδιών ερχόντουσαν και μας έλεγαν πηγαίντε στη χώρα σας, μας έσπρωχναν. Πηγαίναμε εγώ και η αδελφή μου σε ένα παγκάκι, καθόμασταν, κλαίγαμε. Γινόταν για πάρα πολύ καιρό. Στην ηλικία των 15 ξεκίνησαν οι πιο σοβαρές λέξεις και τα πιο κακά βλέμματα».

Ο 24χρονος επικοντίστας είναι πολύ δεμένος με τους γονείς και τη δίδυμη αδερφή του, Αγγελική και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μοιραστεί υπέροχα οικογενειακά στιγμιότυπα στο Instagram.

Ο πατέρας του, Χάρης, είναι Έλληνας και υπήρξε πρωταθλητής στο δέκαθλο. Η μητέρα του, Σάρα, κατάγεται από την Ουγκάντα και ήταν πρωταθλήτρια στο άλμα εις μήκος. Oι φίλοι του τον αποκαλούν Μανόλο, όνομα που χρησιμοποίησε και ως username στο Ιnstagram.

Ο γνωστός αθλητής μιλάει πάντα με αγάπη και ευγνωμοσύνη για την οικογένειά του τονίζοντας: «Η οικογένειά μου με μεγάλωσε με τέτοιο τρόπο, ώστε να λαμβάνω μόνο την αγάπη».

Πηγή κεντρικής: manolo