Ένα εκλεπτυσμένο “σάντουιτς" σφολιάτας που θα κερδίσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο

Ένα εκλεπτυσμένο “σάντουιτς" σφολιάτας που θα κερδίσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο

Μια εκλεπτυσμένη συνταγή σφολιάτας που θα εντυπωσιάσει όλους μέσα σε 20 λεπτά 

Νόστιμο ζαμπόν και τυρί λιωμένα ανάμεσα σε στρώσεις σφολιάτας. Αυτό το μείγμα σφολιάτας ζαμπόν και τυριού είναι ένα τόσο απλό και νόστιμο μεσημεριανό γεύμα και ένα βήμα παραπάνω από το συνηθισμένο σας σάντουιτς με ζαμπόν.

Γιατί θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή • Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το ζαμπόν που έχει απομείνει. • Θα χορτάσει τον λάτρη του τυριού μέσα σας, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε και όλα τα τυριά και θα εξακολουθεί να έχει απίστευτη γεύση. • Είναι εύκολο να το φτιάξετε, γεγονός που το κάνει εξαιρετική επιλογή για παιδικά γεύματα. Προσθέστε μια ή δύο πλευρές και έχετε έτοιμο το δείπνο! • Το ζαμπόν παρέχει πρωτεΐνη και το τυρί παρέχει ασβέστιο.

Χρησιμοποιήστε ό,τι τυρί σας αρέσει σε αυτή τη συνταγή. Χρησιμοποίησα το Gruyere αυτή τη φορά, αλλά το Provolone, το Swiss, το Cheddar και το Colby Jack είναι επίσης υπέροχα. Ό,τι και να επιλέξετε είναι σίγουρο ότι θα είναι λιτό και υπέροχο!

Συστατικά Η ομορφιά αυτού του γεύματος είναι ότι φαίνεται τόσο εκλεπτυσμένο, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς ένα σάντουιτς, με φύλλα ζύμης που χρησιμοποιούνται αντί για ψωμί.

Θα χρειαστείτε :

2 φύλλα σφολιάτας ψυγείου

6 κομμάτια ζαμπόν, κομμένο σε μικρούς κύβους

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Gruyère

Μουστάρδα Dijon με μέλι

1 αυγό κ 1 κουταλιά της σούπας νερό για την πλύση αυγών

Οδηγίες :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° Κελσίου.

Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα.

Βάζετε την μουστάρδα να σκεπάσει όλη την σφολιάτα.

Γεμίστε τη ζύμη με μια στρώση ζαμπόν και στη συνέχεια πασπαλίστε με μια στρώση τυριού. Αφήνοντας περίπου μια ίντσα κατά μήκος της άκρης της ζύμης, η οποία θα τσιμπηθεί για να σφραγιστεί η ζύμη.

Ετοιμάστε το πλύσιμο των αυγών ανακατεύοντας το αυγό και το νερό μαζί με ένα πιρούνι.

Αλείψτε τις εσωτερικές άκρες πινέλου ζαχαροπλαστικής με αυγόπλυμα.

Βάλτε μια δεύτερη στρώση ζύμης από πάνω και πιέστε ελαφρά προς τα κάτω κατά μήκος των άκρων με τα δάχτυλά σας ή ένα πιρούνι για να σχηματιστεί μια σφράγιση. Κόψτε πολλές σχισμές στο επάνω φύλλο ζύμης. Αλείψτε την κορυφή με το υπόλοιπο πλύσιμο των αυγών.

Ψήνουμε στην κεντρική σχάρα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε 8 κομμάτια.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco