Λαζάνια Μπουκιές για κάθε καλοκαιρινό πικ νικ στην παραλία

Λαζάνια Μπουκιές για κάθε καλοκαιρινό πικ νικ στην παραλία

Το καλοκαίρι είναι εδώ και εμείς, ήδη έχουμε ενθουσιαστεί!

Βλέπεις, τα summer vibes υπάρχουν σε κάθε μας στιγμή, είτε είμαστε για μπάνιο μαζί με τις φίλες μας, είτε δημιουργούμε τα πιο ειδυλλιακά και δροσερά απογευματινά πικ νικ στην παραλία.

Και εδώ, είναι που κάνουν την εμφάνισή τους, οι πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές, οι οποίες θα γεμίσουν τις στιγμές μας με χρώματα και μυρωδιές. Αρκεί φυσικά, να έχουμε την πολύτιμη βοήθεια της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και έτσι, τα πιο γευστικά σνακς θα… πρωταγωνιστήσουν και στα πικ νικ στην παραλία.

Εμείς φυσικά, ως γνήσιες foodies, σου προτείνουμε μία συνταγή για το φετινό καλοκαίρι που θα σε αναδείξει σε queen της μαγειρικής και των καλοκαιρινών στιγμών που ανυπομονείς να ζήσεις στην παραλία, παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Πρόκειται για τα Λαζάνια Μπουκιές, γεμιστά με σπανάκι και τυρί. Γι’ αυτό μην καθυστερείς άλλο, συνέχισε να διαβάζεις και ανακάλυψε όλα τα βήματα για το πιο γευστικό πιάτο του καλοκαιριού σου.

Είσαι έτοιμη για την πιο fun και απολαυστική συνταγή που θα έχεις μαζί σου στην παραλία;

Τοποθέτησε λοιπόν, στον πάγκο της κουζίνας σου όλα τα υλικά που χρειάζεσαι και ετοιμάσου να δημιουργήσεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 8 λαζάνια βρασμένα
  • 1 φλιτζάνι baby σπανάκι
  • 2 φλιτζάνια τυρί ricotta
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • 2 φάκελοι (από 54 γρ. ο καθένας) Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • ½ κ. γ. σκόρδο, λιωμένο
  • ½ κ. γ. μείγμα μυρωδικών
  • 1 βαζάκι σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1000 ml γάλα

Η προετοιμασία της συνταγής είναι απλούστατη και σίγουρα, η πιο διασκεδαστική. Πρώτα από όλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ΟC και αλείφουμε ένα ταψί με λάδι. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε εύκολα την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αναμειγνύουμε σε ένα μπολ μαζί με το σπανάκι, το τυρί ricotta, την παρμεζάνα, το αυγό, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Καλά μέχρι εδώ; Στεγνώνουμε καλά τα λαζάνια με απορροφητικό χαρτί και τα απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε κάθε ζυμαρικό οριζόντια και απλώνουμε σε κάθε κομμάτι, δύο με τρεις κουταλιές από το μείγμα με τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, αφήνοντας μικρό κενό στην μία άκρη τους.

Έπειτα, τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε ρολό και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθε ρολό σε δύο φέτες. Τοποθετούμε το ρολάκια στο ταψί και περιχύνουμε το καθένα με ένα κουταλάκι από την έτοιμη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι μοτσαρέλα τριμμένη και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Τέλος, ψήνουμε τα λαζάνια στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά και τα βάζουμε στο τάπερ όσο είναι ζεστά, ενώ σε ένα ακόμη τάπερ βάζουμε λίγη από την κόκκινη σάλτσα για ντιπ. Αυτό ήτανε λοιπόν, η πιο διαφορετική και fun συνταγή με λαζάνια είναι έτοιμη!

Fun fact! Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ μπορεί να παρασκευαστεί εκτός από γάλα, με τη χρήση ενός φυτικού ροφήματος, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

MATHAINOUME MAZI 800x600

Φέτος λοιπόν, το πρώτο ταπεράκι που θα έχεις μαζί σου στο πικ νικ δίπλα στη θάλασσα, είναι το πιο νόστιμό απ’ όλα, αφού τα Λαζάνια Μπουκιές είναι το ιδανικό σνακ, για εσένα και τις φίλες σου.

Για περισσότερες συνταγές με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ δείτε εδώ