Δύναμη ψυχής: Η Jodie Grinham γίνεται η πρώτη έγκυος που ανεβαίνει στο βάθρο των Παραολυμπιακών

Δύναμη ψυχής: Η Jodie Grinham γίνεται η πρώτη έγκυος που ανεβαίνει στο βάθρο των Παραολυμπιακών
AP Photo/Felix Scheyer

Η Jodie Grinham έγινε πρώτη αθλήτρια που ενώ είναι έγκυος συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς και καταφέρνει να κερδίσει μετάλλιο. Πόση δύναμη να κρύβει μέσα της; 

Σίγουρα αυτή είναι μια στιγμή που θα τη θυμάται για πάντα στη ζωή της. Οι αθλητές που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έχουν όλοι τους και από μία ιστορία να μας διηγηθούν. Το ίδιο και η Jodie Grinham.

Η νίκη της έγραψε ιστορία και η επιτυχία της δημοσιεύθηκε στο Instagram των Παραολυμπιακών Αγώνων, αφού πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό γυναικών ενώ ήταν έγκυος στον έβδομο μήνα.

https://www.instagram.com/p/C_WVXX6SnYL/

Στην πορεία της προς το χάλκινο μετάλλιο, η τοξοβόλος νίκησε τη συναθλήτριά της Phoebe Paterson Pine, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο.

Μετά τον αγώνα, η Grinham μίλησε στην εφημερίδα The Guardian για το γεγονός ότι αγωνιζόταν ενώ ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της, λέγοντας στο πρακτορείο: «Το μωρό δεν έχει σταματήσει [να κουνιέται], το μωρό ρωτάει, “τι κάνεις;”. Ήταν πραγματική τιμή να ξέρω ότι το μωρό είναι εκεί».

Η ίδια συνέχισε να μοιράζεται τις ανησυχίες της για το πώς το μωρό της θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει την απόδοσή της, προσθέτοντας «Είχε αρχίσει πραγματικά να με ανησυχεί ότι το μωρό θα κουνιόταν και θα επηρέαζε τη βολή μου, αλλά η προπονήτριά μου και εγώ περάσαμε πολύ καιρό κάνοντας προετοιμασία, ώστε να μπορέσω να συνηθίσω αυτό το συναίσθημα».

Επίσης, δήλωσε πως κατά τη διάρκεια των αγώνων της μίλαγε στο μωρό της, λέγοντας διάφορες φράσεις όπως «η μαμά σε αγαπάει, θα σε αγκαλιάσω σε ένα λεπτό».

https://www.instagram.com/p/C_N965_CW-7/

9 μετάλλια και πολλά δάκρυα συγκίνησης: Οι Έλληνες αθλητές δίνουν τη ψυχή τους στους Παραολυμπιακούς

Το χάλκινο μετάλλιο δεν ήταν αρκετό για την Jodie Grinham

Σε μια υπέροχη ημέρα, με εξαιρειτκή φόρμα, η τοξοβόλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με τον Nathan McQueen σε μια νίκη με τελικό σκορ 155-151 επί του Ιράν.

https://www.instagram.com/reel/C_bkdgSJ7gT/

Η εγκυμοσύνη δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει την αθλήτρια

Η Jodie Grinham έκανε το ντεμπούτο της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο και κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο, αλλά έχασε τη διοργάνωση στο Τόκιο λόγω τραυματισμών που προκλήθηκαν από πτώση. Ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, η Grinham είχε δηλώσει ότι «ελπίζει να πάρει μετάλλιο» και θα ήταν «απογοητευμένη» αν δεν το έκανε.

Η παραολυμπιονίκης έχει μιλήσει ανοιχτά για την εμπειρία της με τα προβλήματα γονιμότητας που αντιμετώπισε στο παρελθόν. Αγωνίστηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 αντί να προσπαθήσει να συλλάβει λόγω του ιού Ζίκα και άλλων κινδύνων, καταλήγοντας να περιμένει μέχρι το Τόκιο, αλλά οι εν λόγω Αγώνες τελικά αναβλήθηκαν.

Η ίδια είχε αναφέρει πως άργησε να ξεκινήσει τις προσπάθειες για ένα μωρό με τον σύντροφό της, δηλώνοντας πως στη συνέχεια είχαν προβλήματα με το να συλλάβουν, κάτι που τους στεναχώρησε ιδιαίτερα.

Παρά το δύσκολο ταξίδι προς τη γονεϊκότητα, η Grinham και ο σύντροφός της καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί το 2022.

«Δεν πρόκειται να αναβάλω άλλο την απόκτηση οικογένειας για χάρη της καριέρας μου. Θα πρέπει να μπορώ να κάνω και τα δύο. Και αυτό ακριβώς αποφασίσαμε. Εδώ είμαι επτά μηνών έγκυος και αγωνίζομαι», δήλωσε στην Διεθνή Παραολυμπιακή Ομοσπονδία ενόψει των Αγώνων του Παρισιού.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είδαμε δύο επίσης συγκινητικές ιστορίες αθλητριών που αν και έγκυες δεν δίστασαν να αγωνιστούν, κερδίζοντας τον σεβασμό και την προσοχή μας.