«Συγχαρητήρια για την νίκη σου»: Ο Αντώνης Τσαπατάκης έμαθε την πιο σημαντική φράση στα Γαλλικά!

Άρτεμις Σκούφου
Instagram/ tsapatakis_a

Στην πρώτη γυμνασίου έμεινε μετεξεταστέος στα γαλλικά και τώρα το Παρίσι έχει γίνει η αγαπημένη του πόλη. Μέσα από ένα post που έκανε ο Αντώνης Τσαπατάκης λέει για ακόμα μία φορά αυτό που χρειαζόμαστε να ακούσουμε για να πάρουμε λίγη από τη δύναμή του.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης είναι ασταμάτητος στον αθλητισμό, στα μετάλλια και τα επιτεύγματά του, αλλά και στα λόγια του. Αναδείχθηκε αργυρός Παραολυμπιονίκης στα 100μ πρόσθιο SB4 της κολύμβησης με απίθανη επίδοση, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως τίποτα δεν μπορεί να τον κρατήσει μακριά από τα όνειρά του.

Καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι στα 18 του έπειτα από ατύχημα, έχει αγαπήσει το νερό και την κολύμβηση και το άθλημά του τού δίνει δύναμη για να συνεχίσει να προσπαθεί. Το να τα παρατάς δεν είναι επιλογή. Ο αθλητής έχει μάθει να μην το βάζει κάτω, να προσπαθεί και να φτάνει στον στόχο του, δίνοντας κάθε φορά τον καλύτερό του εαυτό. Κέρδισε το πιο σημαντικό μετάλλιο, αυτό της ζωής και τα λόγια του δίνουν τη δύναμη που χρειαζόμαστε καθημερινά.

«Ήρθαμε να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό»: Ο Νάσος Γκαβέλας απαντά στο bullying μ'ένα ακόμα χρυσό

5 φορές που ο Αντώνης Τσαπατάκης είπε αυτό που χρειαζόμαστε να ακούσουμε

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση που έκανε στο Instagram, ο κολυμβητής τρολάρει τον εαυτό του και παραδέχεται πως όταν ήταν μικρός δεν ήταν καλός στα γαλλικά. Για την ακρίβεια, είχε μείνει μετεξεταστέος, η γαλλικού τον «έκοψε» και πλέον δηλώνει ότι το Παρίσι είναι η αγαπημένη του πόλη.

Στο post που έκανε ο Τσαπατάκης έγραψε στη λεζάντα:

«Στην πρώτη γυμνασίου έμεινα μετεξεταστέος στα μάθημα των Γαλλικών, γιατί το μόνο που είχα καταφέρει να μάθω ήταν η φράση: un sandwich au fromage (ένα σάντουιτς με τυρί).

Ποιος να μου το έλεγε ότι η δεύτερη φράση που θα μάθω, θα ήταν: félicitations pour ta victoire (συγχαρητήρια για την νίκη σου) και αυτή η πόλη θα γίνει η αγαπημένη μου.

Ελπίζω να τα έγραψα καλά και να μην με κόψει πάλι η γαλλικού.»

Πριν από μερικές ημέρες ήταν ακόμα στο Παρίσι και ήταν σημαιοφόρος για την Ελλάδα στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών.

Ο ίδιος δηλώνει περήφανος κάθε φορά που κρατά την ελληνική σημαία και μια ανάρτησή του το αποδεικνύει.

«Η περηφάνια είναι αυτή που με κάνει ικανό να καταγάγω τους για μένα θριάμβους που κατήγαγα!

Όσο επικίνδυνη και αν έχει γίνει αυτή η λέξη στις συμπλεγματικές μέρες μας, δεν θα πάψω να την γράφω, φωνάζοντας την.

Γιατί μικρός έμαθα ότι στην θέαση της σημαία μας, αισθάνεσαι αυτή την λέξη.

Σε κάθε κύκλο που έκαναν οι τροχοί μου, την σήκωσα χαλκέντερα, όλο και πιο ψηλά!

Μια αίσθηση διακριτότητας με περιέβαλε την στιγμή που η Ελληνική σημαία, ήταν πια ορατή από όλους του θεατές, γνωρίζοντας ότι εκπλήρωσα την αποστολή που τιμητικά μου είχε δοθεί.»

Όταν κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο έκανε μια όμορφη και εμψυχωτική δήλωση μετά τη λήξη του τελικού. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και συγκίνησε με τα λόγια του.

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που θα παραδεχθώ ότι κάτι δεν μπορώ... Δεν μπορώ να τα παρατάω».

Ο ίδιος συνέχισε μιλώντας για τα συναισθήματά του για τους ανθρώπους στους οποίους αφιερώνει το μετάλλιο.

«Τα συναισθήματα είναι ότι για ακόμα μία μέρα ήμουν και παρέμεινα ελεύθερος. Μία ακόμα μέρα που έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα γιατί ξέρω πως αν ξαπλώσω σήμερα το βράδυ για να κοιμηθώ, αν καταφέρω να κοιμηθώ, ότι τα έχω δώσει όλα. Για κάθε κούρσα είμαι χαρούμενος ανεξαρτήτου αποτελέσματος, γνωρίζοντας όμως ότι έχω δώσει το παραπάνω από αυτό που μπορώ.

Το αργυρό μετάλλιο αυτό δεν σημαίνει κάτι, παρά μόνο ότι είναι ακόμα μία μέρα στην δουλειά. Αύριο έχουμε ακόμα έναν αγώνα και μετά ακολουθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων. Η ζωή επιφυλάσσει κάθε μέρα έναν αγώνα που δεν ξέρεις ότι υπάρχει. Το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα, τους γονείς μου, τη γυναίκα μου και σε όσους εμπνεύστηκαν και τους έκανα να ονειρευτούν αυτό το βράδυ».

Μετά την απονομή, ο Αντώνης Τσαπατάκης - που είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο - συγκίνησε λέγοντας μεταξύ άλλων «Δεν δίνω μαθήματα ζωής, υπενθυμίζω αυτά που ξέρουμε, αλλά ξεχνάμε».

Ο Αντώνης Τσαπατάκης δεν έχει μάθει να διστάζει, ούτε και να «μασάει» τα λόγια του. Όπως λέει και ο ίδιος, δεν περιμένει από κανέναν τίποτα, αλλά κάνει τα πάντα για να κερδίσει αυτό που θέλει.

«Είμαι αυτός που δεν συνθηκολογεί με τα “δεν μπορώ" του.

Είμαι αυτός που δεν περιμένει από κανένα τίποτα και θα πάρει τα πάντα που θα θελήσει.

Είμαι αυτός που όσοι βρίσκονται πίσω μου και με βοηθούν, το κάνουν γιατί «καθρεφτίστηκαν» κοιτάζοντας τα όσα προσπαθώ.

Όλα αυτά συνέτειναν και συντείνουν στο να γίνομαι καθημερινά ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.»

Έχεις πει ποτέ σου «δε μπορώ»; Αν ναι, ελπίζω να μην το άκουσε ο Αντώνης Τσαπατάκης, γιατί το «δε μπορώ» δεν υπάρχει σαν επιλογή για εκείνον. Ο κολυμβητής έχει μάθει να μετατρέπει τα «αν» σε «να» και να δηλώνει με περηφάνια ότι όταν θέλει κάτι, το καταφέρνει, χωρίς «αν», «μη» και «δε μπορώ». Γιατί πολύ απλά οι δισταγμοί δεν χωράνε στη ζωή του.

Μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του πριν από ένα χρόνο, έστειλε ακριβώς αυτό το μήνυμα.

«Τι θα γίνει αν πεις δεν μπορώ;
Τι θα γίνει αν πεις δεν θα τα καταφέρω;
Τι θα γίνει αν πεις δεν γίνεται;
Τι θα γίνει αν πεις θα πέσω;
Τι θα γίνει αν πεις μα θα με περάσουν;

Δεν ξέρω… κανεις δεν μπορεί να το ξέρει αυτό.

Αυτο που ξέρω είναι ότι μπορούμε να κανουμε αυτό το “Αν” “ΝΑ” και να είμαστε περήφανοι που τουλάχιστον το προσπαθήσαμε και δεν μείνανε στο “Αν”…

Να λέμε…

Να μπορέσω!
Να τα καταφέρω!
Να γίνει αυτό!
Να μην πέσω!
Να μην με περάσουν!

Κάθε φορά που θα λες “Αν”, η ψυχή σου στεγνώνει…

Πειράτευσε τις αντιλήψεις αυτών που σου είπαν «Δεν μπορείς», κάνοντας πρώτα το “Αν”… “ΝΑ”!»

Ο Αντώνης Τσαπατάκης μπορεί να ζητά ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του, αλλά έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στη ζωή, γιατί κατάφερε να μετατρέψει ένα ατύχημα σε ευτύχημα.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης