Ο έξι φορές Ολυμπιονίκης Chris Hoy έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο αλλά συνεχίζει να νιώθει τυχερός

 Άρτεμις Σκούφου
Ο έξι φορές Ολυμπιονίκης Chris Hoy έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο αλλά συνεχίζει να νιώθει τυχερός
Instagram/ skarperofficial

Ο «χρυσός» Chris Hoy αποκαλύπτει ότι έχει το πολύ 4 χρόνια ζωής ακόμα, αλλά δε χάνει την αισιοδοξία του, γιατί ο καρκίνος δεν είναι αρκετός για να τον απογοητεύσει. «Αυτό έχει να κάνει με την εκτίμηση της ζωής και την αναζήτηση της χαράς».

Είναι έξι φορές Ολυμπιονίκης στην ποδηλασία, διαγνώστηκε με καρκίνο - και μάλιστα σε τελικό στάδιο, αλλά στέλνει ένα υπέροχο μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, παρά το πόσο δύσκολα περνά.

Ο αθλητής έδωσε συνέντευξη στους Sunday Times, αποκαλύπτοντας ότι έχει δύο έως τέσσερα χρόνια ζωής. Παρά την αποκάλυψή του, ο ίδιος δημοσίευσε την Κυριακή στο Instagram ότι αισθάνεται καλά, δυνατός και αισιόδοξος.

Μετά τη μάχη με τον καρκίνο υπάρχει πάντα η θετική πλευρά και η Jill Martin εστιάζει μόνο σε αυτή

Ο Chris Hoy δηλώνει πιο δυνατός απ' τον καρκίνο

Πώς έφτασε στο σημείο να έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο; Ο Chris Hoy αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με πρωτοπαθή καρκίνο στον προστάτη, ο οποίος είχε εξαπλωθεί στα οστά, κάτι που σημαίνει ότι βρισκόταν σε τέταρτο στάδιο.

Ο Chris Hoy, αν και είχε αποκαλύψει νωρίτερα μέσα στη χρονιά ότι είχε διαγνωστεί, τότε δεν είχε πει εμφανώς τον τύπο του καρκίνου από τον οποίο απειλούνταν.

Ύστερα από τη συνέντευξη που έδωσε, ο αθλητής έκανε μια ανάρτηση στο Instagram, δείχνοντας ότι βρισκόταν στην Κοπεγχάγη με την ομάδα του BBC sport, καλύπτοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας. Ο ίδιος δήλωσε στον λογαριασμό του ότι δεν έχει χάσει την αισιοδοξία του και συνεχίζει να είναι δυνατός.

Μπορεί να είδατε στις ειδήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο κάποια άρθρα σχετικά με την υγεία μου, γι' αυτό ήθελα να σας διαβεβαιώσω όλους ότι αισθάνομαι καλά, δυνατός και θετικός και είμαι συγκλονισμένος από όλη την αγάπη και την υποστήριξη που εκδηλώνεται προς την οικογένειά μου και εμένα.

https://www.instagram.com/p/DBUmv3Eoj6_/

Στη συνέντευξη που έδωσε στους Sunday Times, είπε μεταξύ άλλων: «Ξέρετε, όλοι γεννηθήκαμε και όλοι πεθαίνουμε, και αυτό είναι απλώς μέρος της διαδικασίας». Επιπλέον, ο αθλητής δήλωσε πως γνωρίζει εδώ και ένα χρόνο ότι ο καρκίνος του είναι ανίατος. Ανακαλύφθηκαν όγκοι στον ώμο, τη λεκάνη, το ισχίο, τη σπονδυλική στήλη και το πλευρό του, ενώ οι γιατροί του έχουν δώσει δύο έως τέσσερα χρόνια ζωής.

Για τον αθλητή - ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών - η διάγνωσή του αποτέλεσε μια ευκαιρία να αναλογιστεί τη ζωή του και τι είναι αυτό που τον κάνει πραγματικά ευτυχισμένο.

https://www.instagram.com/p/DBUgPNaO5j9/

«Με το χέρι στην καρδιά, είμαι αρκετά θετικός τις περισσότερες φορές και νιώθω αληθινή ευτυχία. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι σημαντικότερο από οτιδήποτε άλλο», δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στους Times. «Αυτό έχει να κάνει με την εκτίμηση της ζωής και την αναζήτηση της χαράς».

Paris Olympics Opening Ceremony

Ο Chris Hoy στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τον Ιούλιο του 2024.

AP Photo/Natacha Pisarenko

Για τον Chris Hoy ο καρκίνος είναι ανίατος

Η ανακοίνωση των δυσάρεστων νέων για τον καρκίνο ήρθαν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2024, όταν ο ίδιος ο Ολυμπιονίκης έκανε μια ανάρτηση στο Instagram, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Αυτή τη στιγμή λαμβάνω θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας, η οποία ευτυχώς πηγαίνει πολύ καλά», συνεχίζοντας πως «Είμαι αισιόδοξος, θετικός ... Προς το παρόν αισθάνομαι καλά. Συνεχίζω να εργάζομαι, να κάνω ποδήλατο και να ζω τη ζωή μου κανονικά».

https://www.instagram.com/p/C3awuqqKQns/

Ο Chris Hoy έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο σε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ακόμα έχει κατακτήσει 11 παγκόσμιους τίτλους και 43 Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ανέβηκε για πρώτη φορά σρτο ψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών το 2004, σε αυτούς της Αθήνας και συνέχισε να εξασφαλίζει άλλα τρία χρυσά τέσσερα χρόνια αργότερα στο Πεκίνο, δύο ακόμη στο Λονδίνο το 2012, πριν αποσυρθεί από την ποδηλασία το 2013.