Pere Ubu à la Plage: το νέο summer meeting point της αθηναϊκής Ριβιέρας είναι εδώ και συναρπάζει

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Pere Ubu à la Plage: το νέο summer meeting point της αθηναϊκής Ριβιέρας είναι εδώ και συναρπάζει

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο νέο Pere Ubu à la Plage μέσα στο ολοκαίνουριο Varkiza Resort.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

To Pere Ubu δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, αφού το αγαπημένο meeting point των νοτίων προαστίων πρωταγωνιστεί στις μέρες και τις νύχτες μας εδώ και κάτι περισσότερο από 20 χρόνια, ενώ έχει ήδη αποκτήσει ένα αέρινο και καλοκαιρινό «αδελφάκι» στη Μύκονο και μέσα στο πολυτελές Kalesma Mykonos Hotel. Τώρα λοιπόν το δημοφιλές bar restaurant αποκτά και μία πανέμορφη seaside εκδοχή, μέσα στο ολοκαίνουριο Varkiza Resort. Καλωσορίζουμε λοιπόν το νέο μας «στέκι», το υπέροχο Pere Ubu à la Plage!

Fixed-by-Majenco.jpg

Βρεθήκαμε στον μεγάλο και υπέρκομψο χώρο του, σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του Varkiza Resort, ένα πρωινό με υψηλές θερμοκρασίες και αποτέλεσε για εμάς την πιο όμορφη ανάσα δροσιάς, αφού εδώ οι βουτιές στα καθαρά νερά και η χαλάρωση στις πολυτελείς ξαπλώστρες πάνω στη χρυσή άμμο είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένες.

LPR51031.jpg

Το τεράστιο μπαρ με τα ιδιαίτερα ψάθινα φωτιστικά που λικνίζονται στο αεράκι ορίζει το χώρο, αφού τραβά το βλέμμα και αναδεικνύεται στο απόλυτο σημείο συνάντησης για ποιοτικό καφέ και δροσερούς χυμούς από νωρίς το πρωί, μέχρι ευφάνταστα cocktails και προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά μέχρι αργά το βράδυ.

LPR50989.jpg

Το σημαντικό μέγεθος του νέου αυτού Beach Bar Restaurant του επιτρέπει να διαθέτει σκιερές αλλά και ηλιόλουστες γωνιές για κάθε πιθανό γούστο και προτίμηση, αφού εδώ μπορεί κανείς να πάρει θέση στο εντυπωσιακό μπαρ που αναφέραμε παραπάνω, να χαλαρώσει στο μεγάλο lounge με τους άνετους καναπέδες, να βρει το δικό του spot στις chaise longue με τις όμορφες ομπρέλες, που κάπως δίνουν την αίσθηση ενός απογεύματος στη γαλλική Ριβιέρα, ή φυσικά να κατευθυνθεί προς τη θάλασσα και να επιλέξει το δικό του σκιερό σετ από ξαπλώστρες δίπλα στο νερό.

Φυσικά από την εξίσωση του Pere Ubu δεν θα μπορούσε να λείπει ο παράγοντας “restaurant”, το βασίλειο του βραβευμένου executive chef Κώστα Τσίγκα, που εδώ έχει τοποθετηθεί σε ένα πανέμορφο υπερυψωμένο ξύλινο deck ακριβώς πάνω από τη θάλασσα, ώστε να απολαμβάνουμε τα μοναδικά πιάτα του διάσημου σεφ με φόντο το καλύτερο κομμάτι της αθηναϊκής Ριβιέρας και το απέραντο γαλάζιο. Head chef του Pere Ubu à la Plage o πολύ ικανός Νίκος Μαλιγιάννης, που εκτελεί στην εντέλεια τις εμπνευσμένες συνταγές σε καθημερινή βάση.

«Εμείς δημιουργούμε μία κουζίνα των υλικών, θέλουμε η πρώτη ύλη να είναι ο πρωταγωνιστής, μακριά από τους περισπασμούς και τους εντυπωσιασμούς των πιάτων που γίνονται για τα social media», μας λέει ο σεφ, «θέλουμε οι επισκέπτες μας να γεύονται πιάτα βαθιά νόστιμα βασισμένα σε ποιοτικά και εποχικά υλικά».

LPR51013.jpg

Οι δηλώσεις αυτές δένουν απόλυτα και με τις τοματιές που βλέπουμε φυτεμένες σε τεράστιες ξύλινες γλάστρες και συνθέτουν το μικρό, ιδιωτικό «μποστανάκι» του Pere Ubu à la Plage.

LPR51020.jpg

Το μενού εξελίσσεται μέσα στην ημέρα και έτσι ξεκινά από νωρίς το πρωί με πιο comfort πιάτα -πάντα όμως with a twist- που σερβίρονται και στην άνεση της ξαπλώστρας μας, για να μη χρειαστεί να αποχωριστούμε στιγμή τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και σε όλες τις φιλόξενες γωνιές του χώρου, ενώ από το απόγευμα και μετά αποκτά μία πιο fine comfort πτυχή με προσεγμένες elevated γεύσεις μεσογειακής και ελληνικής φυσικά κουζίνας, χωρίς να λείπουν και ορισμένες διεθνείς πινελιές.

1.jpg

Εμείς φυσικά και ζητήσαμε να δοκιμάσουμε πιάτα και από τα δύο μενού, ώστε να μπορούμε να σας μεταφέρουμε την πλήρη εμπειρία για όποια ώρα της ημέρας ή της νύχτας αποφασίσετε να βρεθείτε εδώ. Ξεκινήσαμε λοιπόν με μακράν το καλύτερο Club Sandwich της πόλης με ομελέτα, ψητό κοτόπουλο και αβοκάντο, που εδώ δύσκολα το τρώει ένα άτομο μόνο του, αλλά επειδή είναι τόσο νόστιμο μαζί με τις χειροποίητες τηγανητές πατάτούλες και τις σως του, μπορεί και να τα καταφέρει.

2.jpg

Και εκεί που λέγαμε πως δεν γίνεται να αφήσουμε κάτω το τριγωνάκι από το Club μας, ήρθε ένα θεϊκό Shrimp Roll μέσα σε βουτυρένιο ψωμί brioche με πληθωρικές γαρίδες και σως ταρτάρ για να μην ξέρουμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε. Κάπως μας φανταστήκαμε να το απολαμβάνουμε αυτό ένα μεσημέρι στις ξαπλώστρες με ένα δροσερό cocktail στο χέρι και αποφασίσαμε να κάνουμε μία κράτηση και για το επόμενο σαββατοκύριακο!

LPR51009.jpg

Σειρά είχε το Tacos με ταρτάρ μαγιάτικο, αβοκάντο και τομάτα, που έπαιρνε την απαραίτητη αψάδα και ένταση από τις chilli peppers και το spiced μάνγκο που έκρυβε μέσα του και έγινε αυτόματα το πιο αγαπημένο μας raw ορεκτικό.

LPR51021.jpg

Και λέμε «raw ορεκτικό» γιατί μετά ήρθε στο τραπέζι μας ένα συναρπαστικό flatbread σε στυλ πίτσας με σύκο, στρατσιατέλα και καπνιστό μέλι, και το εντάξαμε στην κατηγορία «αγαπημένο μας ζεστό ορεκτικό»... γιατί μην σας τα πολυλογούμε βρήκαμε πολλά αγαπημένα μας πιάτα εδώ και έπρεπε κάπως να τα εντάξουμε σε κατηγορίες!

LPR51034.jpg

Πάντως για τους λάτρεις των φρούτων και των δροσερών γεύσεων, η Καλοκαιρινή Φρουτοσαλάτα δεν έχει ταίρι σε άλλο beach restaurant και είναι τόσο χορταστική και πλούσια που δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να τσιμπάμε, αν και ξέραμε πως έχουμε μακρά και άκρως λαχταριστή συνέχεια. Τα παγωμένα ολόφρεσκα και σωστά κομμένα φρούτα έρχονται μαζί με μικρές μπουκίτσες χειροποίητων brownies για να απογειωθεί ακόμη περισσότερο το πιο καλοκαιρινό πιάτο της πόλης!

LPR51155.jpg

Το μενού του εστιατορίου πάλι κινείται σε λίγο πιο sophisticated ρυθμούς με τους ευφάνταστους συνδυασμούς και τις summery γεύσεις να πρωτοστατούν. Η Καλοκαιρινή Σαλάτα, δροσερή και ανάλαφρη, αναμειγνύει το αγγούρι και το σπανάκι με πεπόνι και γιαούρτι για ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα, αν θέλει κανείς, ενώ παίζει έξυπνα το παιχνίδι των υφών με τα φιλεταρισμένα αμύγδαλα.

LPR51132.jpg

Ενώ το λαχταριστό Σαγανάκι με ψητή γραβιέρα ωρίμανσης, ψητά σταφύλια, μούστο και spicy μέλι είναι τέλεια ισορροπημένο και εξαιρετικά νόστιμο από την πρώτη έως την τελευταία μελωμένη μπουκιά.

LPR51143.jpg

Στα κορυφαία πιάτα του μενού, το ευφάνταστο Pere Ubu Fish & Chips δημιουργείται με τρία διαφορετικά φιλέτα ψαριού, ώστε να είναι πάντα ολόφρεσκο ανάλογα με την ψαριά της ημέρας, και συνοδεύεται από χειροποίητα τραγανά τσιπς αληθινής πατάτας.

LPR51161.jpg

Τέλος κλείσαμε με τον πιο γλυκό τρόπο με το εντυπωσιακό Stones -σαφής η σύνδεση με το θάλασσα και την παραλία- με μους αμαρέτο, crumble κανέλας, αχλάδι ποσέ, αφρό σοκολάτας και παγωτό καραμέλα, που θα γίνει το αντικείμενο λατρείας κάθε choco lover που αρέσκεται σε φινετσάτες εκδοχές της αγαπημένης του σοκολατένιας απόλαυσης.

Το ολοκαίνουριο Pere Ubu à la Plage είναι ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός της αθηναϊκής Ριβιέρας, συνδυάζοντας το άψογο σέρβις με τις ποιοτικές γεύσεις και το αέρινο και κομψό περιβάλλον με τη θετική διάθεση των ανθρώπων του. Εμείς πάντως εδώ θα περάσουμε το “summer in the city” μας!

Info: Varkiza Resort West Side, Βάρη, 2110080540, 6931560155, alaplage.pereubu.gr

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει την απόλυτη εμπειρία Pere Ubu à la Plage, κερδίζοντας ένα full day beach experience αξίας 180 ευρώ για 2 άτομα (Δευτέρα με Παρασκευή, κατόπιν διαθεσιμότητας).

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr

📍 Follow @queengr, @pere_ubu_a_la_plage & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/C-HivGIvF_I/

Η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 8 Αυγούστου στο Instagram μας, καθώς και στο Blog της Majenco.

#PereUbu #PereUbualaPlage #AthensRiviera #BeachDining #BeachBar #Beach #BeachRestaurant #VarkizaBeach #VarkizaResort #Lunch #Dinner #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #Διαγωνισμος #Giveaway #WeShareFoodLoveAndFeelings #Majenco #Kounelly

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ