Το Amalficore είναι το viral deco trend που φέρνει vibes Ιταλίας στο σπίτι σου το καλοκαίρι

Πατούλια Κατερίνα
Το Amalficore είναι το viral deco trend που φέρνει vibes Ιταλίας στο σπίτι σου το καλοκαίρι

Πώς θα φέρεις αέρα Ιταλίας στο σπίτι του και θα υιοθετήσεις το Amalficore χωρίς υπερβολές. 

Κάθε καλοκαίρι έχει έναν εμβληματικό προορισμό με τον οποίο όλοι παθαίνουν ξαφνικά εμμονή, είτε πρόκειται για την Ίμπιζα, είτε για την Ελλάδα. Φέτος, όλοι μαγεύονται με την ακτή του Αμάλφι, η οποία αντικατοπτρίζεται και στις τρέχουσες τάσεις διακόσμησης του σπιτιού.

Οι όμορφες ακτές στο Αμάλφι, το γαλάζιο, το κίτρινο, το ειδυλλιακό τοπίο του Ποζιτάνο, δεν έχει επηρεάσει μόνο τη μόδα – τα έχεις δει παντού τα λεμόνια, τα κοράλια, τα γεωμετρικά μπλε σχέδια. Το Amalficore ήρθε για να μπει και στο σπίτι μας, δίνοντας χρώμα και άρωμα Ιταλίας στη βεράντα, την κουζίνα και το καθιστικό.

Η άνοδος του Amalficore φάνηκε και στο Pinterest, με την φράση μοντέρνο παραθαλάσσιο ντεκόρ να βλέπει αύξηση 100% στις αναζητήσεις ενώ το rustic ιταλιάνικο ντεκόρ, να έχει διπλασιαστεί στις αναζητήσεις και το Amalfi coast να γνωρίζει αύξηση στις αναζητήσεις στο 40%.

amalfi1.jpg

Πώς θα κάνεις πιο φωτεινό το χώρο σου με καθρέφτες, ταπετσαρίες και φωτιστικά

Γιατί να πεις «ναι» στο Amalficore;

«Βρισκόμαστε στη θερινή σεζόν και οι άνθρωποι θέλουν να φωτίσουν τον χώρο τους, να φέρουν έναν αέρα Μεσογείου σε κάθε γωνιά του σπιτιού τους. To τοπίο των ακτών στο Amalfi είναι το μέρος που θα θέλαμε να βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, να μας καίει ο ήλιος, να κολυμπάμε στη θάλασσα, να απολαμβάνουν ένα γνήσιο ιταλικό γεύμα.

Κι επειδή δεν μπορούμε να αποδράσουμε για διακοπές διαρκείας στο Αμάλφι, μπορούμε να το βάλουμε στο σπίτι, αυτά τα γαλάζια νερά, με την δόση κομψότητας, ναι, το Amalficore είναι το trend που θα φέρει αέρα ηρεμίας και ανανέωσης στο σπίτι», τονίζει και ο Matt Siberry υπεύθυνος στον τομέα σπιτιού στο βρετανικό Pinterest.

Μια σειρά από χαρακτηριστικά καθορίζουν αυτό το στυλ εσωτερικού χώρου. Βασικό στοιχείο είναι η πληθώρα μεσογειακών χρωμάτων – από έντονα μπλε έως τη γήινη τερακότα. Αλλά η απόχρωση που ξεχωρίζει εδώ είναι η χρήση χρωμάτων και σχεδίων εσπεριδοειδών – συγκεκριμένα των λεμονιών καθώς το Αμάλφι είναι μια περιοχή που φημίζεται για τα μεγάλα λεμόνια και την αφθονία των εσπεριδοειδών. Η τερακότα χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό αυτήν την αισθητική και αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί με λευκά σεντόνια, τα οποία συνδυάζονται άψογα για να φανερώσουν αυτήν την ιταλική πανδαισία», λέει η Lucy Mather, ειδικός εσωτερικών χώρων.

Η ακτή του Αμάλφι είναι γνωστή για την ειδυλλιακή φυσική της ομορφιά, τις γραφικές πόλεις και τη ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά της.

Πώς να φέρεις το AMALFICORE trend στο σπίτι σου:

Τώρα που γνωρίζεις τα βασικά στοιχεία του Amalficore, ίσως αναρωτιέσαι πώς να τα εντάξεις στο σπίτι σου και να δημιουργήσεις μια χαλαρή ιταλική αίσθηση.

  • Ξεκίνα ανακατεύοντας στοιχεία παραθαλάσσιου στυλ, σε συνδυασμό με γλάστρες από τερακότα με βότανα και λουλούδια ή και με γλαστράκια εσπεριδοειδών.
  • Ντύσε τατραπέζια με υπέροχα υφάσματα με σχέδιο λεμονιάς και πρόσθεσε ψεύτικες ή αληθινές ελιές και λεμονιές μέσα στο δωμάτιο.
  • Επίλεξε έργα τέχνης με σκηνές από την ακτή του Αμάλφι και ταξιδιωτικά βιβλία για τραπεζάκι του καφέ.
  • Αν και είναι μια αρκετά χαλαρή ρουστίκ τάση, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να εντάξεις και στοιχεία πολυτέλειας στο trend.
  • Το πορτοκαλί είναι ένα άλλο κλασικό μεσογειακό χρώμα - για να σου θυμίζει τα εσπεριδοειδή και τον ήλιο - και λειτουργεί επίσης ως εξαιρετική προσθήκη σε ουδέτερους τοίχους.
  • Σκέψου να βάλεις ριχτάρια, μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες στο παιχνίδι του amalficore για να δώσεις χρώμα.
  • Τέλος, ντύσε τα παράθυρα με ελαφριές, αιωρούμενες κουρτίνες και φάντασου ένα δροσερό βραδινό αεράκι να περνάει από μέσα.
  • Οι βαθιές και γήινες αποχρώσεις των φυσικών ξύλινων επίπλων αναδεικνύονται άψογα σε έναν καθαρό λευκό τοίχο.