Σώστε την τούρτα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Όταν το γλυκό περισσεύει και δεν θέλετε να πεταχτεί υπάρχει τρόπος να το φυλάξετε.
Η μεμβράνη θα δώσει λύση στο πρόβλημα σας. Πάρετε το κομμάτι του γλυκού-ας υποθέσουμε ότι έχετε μια τούρτα- και τοποθετήστε την σε ένα πιάτο. Χρησιμοποιείστε οδοντογλυφίδες που έχετε κόψει τη μια άκρη και βυθίστε τις μέσα στο γλυκό με τα μεγαλύτερο μέρος τους να εξέχει.
Το ίδιο κάντε και με κάποιες στο πλάι του γλυκού. Φροντίζετε πάντα να απέχουν κάποια εκατοστά από το γλυκό. Στη συνέχεια απλώστε την μεμβράνη ώστε να καλύψει όλο το γλυκό και να τυλίγεται στο πιάτο. Τη μεμβράνη πρέπει να την τεντώσετε απαλά ώστε να μην βυθιστούν οι οδοντογλυφίδες στο γλυκό.
Αυτός ο τρόπος θα βοηθήσει το γλυκό να μην ξεραθεί και να παραμείνει καθαρό ενώ του δημιουργείτε και ένα αεροστεγές κενό που το βοηθάει. Μπορείτε έτσι να το διατηρήσετε στο ψυγείο σας. Αντίστοιχη μέθοδο μπορείτε να εφαρμόσετε και σε άλλα γλυκά ή φαγητά που θέλετε να διατηρήσετε για λίγες μέρες.