Η επιστροφή του μπαχτσέ
ΑΛΕΞΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΗ
Όσες γεννηθήκατε και μεγαλώσατε στην εξοχή ξέρετε πολύ καλά τι είναι ο μπαξές. Όσες όχι, ήρθε η ώρα να μάθετε.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κουράζονται καθημερινά από την ακρίβεια των οπωροκηπευτικών προϊόντων καθώς και από την ανασφάλεια που επικρατεί όσον αφορά την ποιότητά τους. Έτσι προσανατολίζονται προς τη λύση του μπαξέ, παράγοντας οι ίδιοι μικρές ποσότητες από προϊόντα που επιθυμούν. Τα μπαλκόνια της Αθήνας διαρκώς γεμίζουν από ντοματιές, μαϊντανούς, άνηθο, πιπεριές, μαρούλια, σέλινο και πολλά άλλα που είναι ιδιαίτερα εύκολο να τα μεγαλώσετε.
Η συγκεκριμένη κίνηση έχει εξαπλωθεί ιδιαίτερα και στο εξωτερικό με μικρούς λαχανόκηπους να ξεφυτρώνουν στα μπαλκόνια μεγάλων αστικών κέντρων που είχαν εγκαταλείψει την ιδέα του κήπου εδώ και χρόνια. Αν πάλι μένετε σε μονοκατοικία με αυλή, τότε οι συνθήκες είναι ιδανικές. Με συγκριτικά λίγα έξοδα και λίγη παραπάνω φροντίδα, έχετε προϊόντα δικά σας, με ποιότητα την οποία γνωρίζεται από πρώτο χέρι. Το κίνημα λέγεται kitchen gardening και ήρθε η ώρα να μπει και στο δικό σας σπίτι, δε βρίσκετε;