Εσύ ξέρεις πώς να κόψεις το κουνουπίδι σου;
ΝΑΝΣΥ ΜΗΤΣΟΣΤΕΡΓΙΟΥ
Ανανεώθηκε:
Είσαι σίγουρη πως το κόβεις με τον σωστό τρόπο;
Το κουνουπίδι μπορεί να μην είναι από τα αγαπημένα σου λαχανικά για πολλούς λόγους, έχει όμως άπειρα οφέλη τα οποία ίσως και να μη γνωρίζεις. Έχει υψηλή διατροφική αξία και η κατανάλωσή του μπορεί να σε προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο.
100 γραμμάρια κουνουπίδι για παράδειγμα έχουν την παρακάτω διατροφική αξία.
Σάκχαρα- 2,4 γρ.
Πρωτεϊνες 2 γρ.
Υδατάνθρακες 5 γρ.
Φυτικές ίνες 2,5 γρ.
Ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) 0,063 mg.
Θειαμίνη (βιταμίνη Β1) 0,057 mg.
Παντοθενικό οξύ 0,65 mg.
Νιασίνη (βιταμίνη Β3) 0,53 mg.
Βιταμίνη Β6 0,22 mg.
Φολικό οξύ 57 mg.
Βιταμίνη C 46 mg.
Σίδηρο 0,44 mg.
Ασβέστιο 22 mg
Φώσφορο 44 mg.
Μαγνήσιο 15 mg.
Ψευδάργυρος 0,28 mg.
Κάλιο 300 mg.
Ενέργεια 20 kcal.
Και θα μας πεις καλά είναι όλα αυτά, αλλά ποιος είναι ο σωστός και πιο εύκολος τρόπος για να το κόψεις; Μην αγχώνεσαι γιατί σου έχουμε βρει τη λύση και θα τη δεις στο βίντεο παρακάτω.