Ο εύκολος τρόπος να διατηρήσεις τον χώρο σου δροσερό μόνο με τις κουρτίνες

Ο εύκολος τρόπος να διατηρήσεις τον χώρο σου δροσερό μόνο με τις κουρτίνες

Απλοί τρόποι με την κουρτίνα σου για να αποφύγεις το έντονο φως του ήλιου και να διατηρήσεις  δροσερό τον χώρο σου το καλοκαίρι.

Οι πρώτες ακτίνες ηλίου το πρωί μπορεί να υποδηλώνουν την έναρξη μιας καινούργιας ημέρας, ωστόσο τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικότερα την περίοδο των διακοπών ίσως στα πρωινά μας θα θέλαμε λιγότερο φως για παραπάνω ύπνο και ξεκούραση.

Εάν ο πρωινός ήλιος κλέβει λίγο από τον ύπνο σου, υπάρχουν τρόποι να αποφύγεις το έντονο φως ακόμα και με τις κουρτίνες. Μπορείς απλά να τις κάνεις πιο σκούρες με κάποιους απλούς τρόπους και να αποκλείσεις το περισσότερο φως.

Αρχικά αν έχεις ένα πιο λεπτό ύφασμα κουρτίνας μπορείς να τοποθετήσεις επιπλέον στρώσεις έτσι ώστε να περιορίσεις την είσοδο του φωτός. Υπάρχουν άπειρα οικονομικά είδη κουρτινών που μπορείς να προμηθευτείς.

Η Melissa Smith, η Διευθύνουσα Σύμβουλος και ιδρύτρια της OtterSpace Blackout Curtains μας λέει:

«Μπορεί να είναι οικονομικά αποδοτικό να κάνετε τις δικές σας κουρτίνες συσκότισης ακόμα και με τρία απλά αντικείμενα»

Εάν λοιπόν θέλεις να κάνεις την κρεβατοκάμαρά σου πιο σκοτεινή για καλύτερο και περισσότερο ύπνο μπορείς εύκολα να κάνεις τις κουρτίνες σου να σκοτεινιάσουν. Παρακάτω υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα.

Xρησιμοποίησε ένα σύστημα διπλών κουρτινόξυλων

Ως ιδέα για κουρτίνα κρεβατοκάμαρας, το διπλό κουρτινόξυλο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις τη διπλή στρώση κουρτινών χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο εργαλείο. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο μπορείς να εγκαταστήσεις ένα διπλό κουρτινόξυλο και να χρησιμοποιήσεις τη μία ράβδο για τις διαφανείς ή διακοσμητικές κουρτίνες σου ενώ στη δεύτερη μπορείς να προσθέσεις μια πιο σκούρα κουρτίνα για να περιορίσεις το φως.

uAaWvEKWL2ZXw4EAaYdMHB-768-80.jpg.webp

Πρόσθεσε μια υφασμάτινη κατασκευή blackout στις υπάρχουσες κουρτίνες σου

Μια άλλη μέθοδος που προτείνει η ειδικός είναι να προσθέσεις μια υφασμάτινη επένδυση συσκότισης στις υπάρχουσες κουρτίνες σου. Μπορεί να γίνει αυτό και χωρίς ράψιμο; Ναι, όντως μπορεί!

Πρώτον θα χρειαστεί να αγοράσεις το ύφασμα της επιλογής σου, υπάρχουν συγκεκραμένα υφάσματα με θερμονώμενη επένδυση κουρτινών που είναι εξαιρετικά χρήσιμα. Στη συνέχεια, μπορείς να προσαρμόσεις αυτή την επένδυση στην υπάρχουσα κουρτίνα σου χρησιμοποιώντας κλιπ ή κόλλα σιδήρου.

Εάν οι άλλες μέθοδοι δεν φαίνεται να λειτουργούν για εσένα, η χρήση μια ράβδο για να κρεμάσεις ένα πάνελ που περιορίζει το φως. Για αυτή τη μέθοδο το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσθέσεις μια ράβδο τάνυσης μέσα στο πλαίσιο του παραθύρου πίσω τις κουρτίνες και στη συνέχεια να προχωρήσεις στο να το κρεμάσεις στη ράβδο για να αποκλείσεις το επιπλέον φως.

Οι κουρτίνες στα περισσότερα σπίτια είναι απαραίτητο στοιχείο. Αν κάνεις τα παραπάνω βήματα βεβαιώσου ότι οι κουρτίνες σου έχουν το σωστό μήκος δηλαδή δεν είναι ούτε πολύ μακριές ούτε πολύ κοντές. Όταν τοποθετήσεις το πάνελ πίσω από την κουρτίνα, βεβαιώσου ότι έχει το ίδιο μήκος. Αυτό θα σου δώσει ακόμα περισσότερη κάλυψη φωτός.

Η εύρεση του καλύτερου υφάσματος για κουρτίνες είναι ένα σημαντικό μέρος της στρώσης και της επικάλυψης, αλλά αν δεν τις κρεμάσεις με τον σωστό τρόπο, θα υποστείς αυτές τις ενοχλητικές ρωγμές φωτός λόγω του κενού. Αν θες μπορείς να κρεμάσεις πολλά πάνελ κουρτινών στην ίδια ράβδο.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι να κρεμάσεις το σκούρο ύφασμα πίσω από τις βασικές κουρτίνες σου για να είναι πιο αποτελεσματικό το κόλπο.

Συμπερασματικά μπορείς να κρεμάσεις το ύφασμα χρησιμοποιώντας κλιπ κουρτίνας, καρφίτσες ή κόλλα για σίδερο, ώστε να μένουν σταθερά στερεωμένα τα συγκεκριμένα υφάσματα στις κουρτίνες σου και να εμποδίζουν το φως.

Υπάρχουν πολλά υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως κουρτίνες που περιορίζουν το φως, όπως: Η φόδρα συσκότισης τριών περασμάτων, ακόμα και εναλλακτικές λύσεις όπως το τζιν ή το βελούδο ή φιλμ παραθύρων συσκότισης.

vJ5ipHNyWJnpbajQJnzidU-768-80.jpg.webp

Ποια είναι τα οφέλη της διπλής κουρτίνας

Τα πλεονεκτήματα της τοποθέτησης διπλών κουρτινών σε στρώματα για να τις κάνεις αποτρέψεις το φως βοηθούν επιπλέον:

Στο μπλοκάρισμα του φωτός τις ώρες που δεν το έχουμε ανάγκη. Αυτό το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για παιδικούς σταθμούς, οικιακούς κινηματογράφους και υπνοδωμάτια όπου το απόλυτο σκοτάδι είναι απαραίτητο.

Καλύτερη μόνωση: Η χρήση διπλών στρωμάτων κουρτίνας μπορεί να κρατήσει ένα δωμάτιο ζεστό τον χειμώνα και πιο δροσερό το καλοκαίρι εμποδίζοντας το φως και προσθέτοντας καλύτερη μόνωση. Αυτή η πρόσθετη μόνωση μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας και ένα άνετο δωμάτιο ιδανικό για ύπνο.

Καλύτερη εικόνα: Η τοποθέτηση διπλών κουρτινών μπορεί να προσθέσει βάθος στον χώρο, στυλ και μια ενδιαφέρουσα στο δωμάτιό σου.

Απλό και προσιτό: Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι με το συγκεκριμένο layering κουρτινών δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα. «Η χρήση απλών εργαλείων όπως τα κλιπ κουρτίνας και οι ράβδοι τεντώματος μπορεί να διευκολύνουν την τοποθέτηση κουρτινών χωρίς να χρειάζεται ράψιμο και επιπλέον έξοδα.