Say cheese αλλά αποθηκεύεις λάθος αυτό το ακριβό προϊόν και γι' αυτό χαλάει τόσο γρήγορα

Say cheese αλλά αποθηκεύεις λάθος αυτό το ακριβό προϊόν και γι' αυτό χαλάει τόσο γρήγορα
Pixabay

Το τυρί, μια παγκόσμια λιχουδιά με αμέτρητες γεύσεις και υφές, απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα για να αναδείξει τον πλούτο του.

Το τυρί, μια παγκόσμια γαστρονομική απόλαυση με αμέτρητες ποικιλίες, κρύβει ένα μικρό μυστικό: η σωστή αποθήκευση είναι το κλειδί για να απολαύσουμε την πλούσια γεύση και την απαλή υφή του στο έπακρο. Κάθε τυρί έχει τις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες, και η αποθήκευση όλων με τον ίδιο τρόπο μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη αλλοίωση, στερώντας μας αυτή την μοναδική απόλαυση.

Αν έχεις βρεθεί κι εσύ απογοητευμένη βλέποντας το αγαπημένο σου τυρί να χαλάει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, ίσως φταίει ο τρόπος που το αποθηκεύεις. Ευτυχώς, μια γυναίκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκε τις πολύτιμες συμβουλές της για την αποθήκευση του τυριού, βοηθώντας μας να αποφύγουμε τη σπατάλη και να απολαύσουμε κάθε μπουκιά στο έπακρο.

Απόφυγε αυτό το τεράστιο λάθος στην αποθήκευση της σοκολάτας σου για να ενισχύσεις τη γεύση της

Ειδικότερα, η λάτρης του φαγητού, που δημοσιεύει με το όνομα @eatlean, μοιράστηκε τα «δύο κόλπα της για να διατηρήσεις το τυρί σου πιο φρέσκο για περισσότερο καιρό μετά το άνοιγμα».

Στο βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 6.300 προβολές, δείχνει πώς να αποθηκεύεις σωστά δύο συνηθισμένους τύπους τυριού.

Στην αρχή, ασχολείται με ένα δοχείο μαλακού τυριού, που συχνά χρησιμοποιείται ως άλειμμα ή ντιπ. Τα μαλακά τυριά όπως το μπρι, το καμαμπέρ και η ρικότα τείνουν να χαλούν πιο γρήγορα από τα μπλοκ.

Ωστόσο, μπορούν να διατηρηθούν, όπως εξήγησε η γυναίκα: «Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο από το Eatlean Spreadable και αντικατάστησέ το με σφιχτή μεμβράνη. Τοποθέτησε το καπάκι ξανά από πάνω για να βεβαιωθείς ότι είναι όσο το δυνατόν πιο αεροστεγές». Στη συνέχεια, συμβούλεψε τους θαυμαστές της για το πώς να αποθηκεύουν το τυρί σε μπλοκ διαφορετικά.

H έξυπνη χρήση του μικρού καπέλου σομπρέρο στα μπουκάλια tequila θα σε κάνει να πεις «αλήθεια τώρα;»

Αφού το κλιπ έγινε viral, οι χρήστες του TikTok άρχισαν να αναρωτιούνται αν είναι εντάξει να καταψύξουν το τυρί τους. Σε ένα επόμενο βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 2.700 προβολές, εξήγησε:

«Τρίψε το τυρί! Αυτό διασφαλίζει ότι η υφή του τυριού δεν θα αλλάξει κατά τη διάρκεια της κατάψυξης και της απόψυξης!! Πρόσθεσέ το σε μια σακούλα με φερμουάρ για να το διατηρήσεις αεροστεγές».