Τρεις γυναίκες σεφ ετοιμάζονται να κάνουν το ψάρι "talk of the town" στο Κολωνάκι

Νέλλη Καλαμαρά
Τρεις γυναίκες σεφ ετοιμάζονται να κάνουν το ψάρι "talk of the town" στο Κολωνάκι

Η διάστερη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη μπαίνει στην κουζίνα μαζί με τις πιστές της συνεργάτιδες Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου και δημιουργούν ένα νέο εστιατόριο όπου η φράση «Catch of the Day» βρίσκει την πιο αυθεντική έκφρασή της.

Τρεις ταλαντούχες γυναίκες, τρεις αγαπημένες συνεργάτιδες, τρεις καλές φίλες. Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, η πρώτη και μόνη γυναίκα σεφ της χώρας μας που είχε κατακτήσει 2 αστέρια από τον Οδηγό Michelin για το εστιατόριο Funky Gourmet, αναβιώνει τη συνεργασία της με την Ερασμία Μπαλάσκα και τη Δανάη Βορίδου, η οποία κρατάει από την εποχή του θρυλικού εκείνου εστιατορίου, και τα τρία κορίτσια αυτά ετοιμάζονται να ορίσουν εκ νέου την αυθεντική ψαροφαγία στην Αθήνα.

Νέα πιάτα, νέος χώρος και ένα κολασμένο pastry trolley στο πιο wow brunch της πόλης

https://www.instagram.com/p/DAijdNDOM4O/

Το ολοκαίνουριο Ιώδιο, που θα ανοίξει τις πόρτες του μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην καρδιά του Κολωνακίου, αποτελεί «τέκνο» της επέκτασης της επιτυχημένης συνεργασίας της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τους γνωστούς επιχειρηματίες της εστίασης Χάρη Σπύρου και Γιάννη Σαλπέα, όπως αυτή γεννήθηκε στο πολύ δημοφιλές Zurbaran.

Πέντε νέες αφίξεις καλύπτουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις και τα budget

Screenshot-2024-10-21-123134.jpg

«Το Ιώδιο θα είναι ένα cool και χαλαρό εστιατόριο, που θα σερβίρει νόστιμα πιάτα με βάση τη θάλασσα και ο κόσμος θα έρχεται ξανά και ξανά. Δεν πάμε να ξανακάνουμε ένα Funky, πάμε να φτιάξουμε ένα meeting point για τους λάτρεις της αληθινής κουζίνας της θάλασσας. Το μενού θα καθορίζεται από την ψαριά της ημέρας και θα τυπώνεται καθημερινά. Τώρα επί παραδείγματι είναι η εποχή του χριστόψαρου και θα το δουλεύουμε πολύ, μετά θα είναι κάποιο άλλο ψάρι και ούτω καθ’ εξής», λέει η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, «Τα πιάτα είναι αληθινά και καθημερινά, αλλά θα υπάρχουν και κάποιες «τσαχπινιές» που μας ταιριάζουν, όμως ο βασικός κερδισμένος θα είναι πάντα η γεύση. Με τα κορίτσια είμαστε χρόνια μαζί και πια ως συνεργάτιδες θα δημιουργούμε από κοινού στην κουζίνα μας, τους έχω τυφλή εμπιστοσύνη και τις εκτιμώ απεριόριστα. Όταν μπαίνω στην κουζίνα μαζί τους, φτιάχνει αυτόματα η διάθεσή μου!».

Screenshot-2024-10-21-123328.jpg

«Εάν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε», μου λέει γελώντας η Ερασμία Μπαλάσκα, «Εδώ θα φτιάχνουμε αληθινό και νόστιμο φαγητό, δεν πάμε να κάνουμε fine dining. Όμορφα και νόστιμα πιάτα βασισμένα στην καλύτερη πρώτη ύλη, να έρχεται ο κόσμος να απολαμβάνει το φαγητό του και να περνάει καλά».

1729506365690-577408386-20190916_164721.jpg

Ερασμία Μπαλάσκα και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη στα Young Chef Awards του 2019

To Ιώδιο υπόσχεται να δώσει άλλη διάσταση στη φράση “catch of the day”. Εδώ λοιπόν οι «καπετάνισσες» της κουζίνας Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Ερασμία Μπαλάσκα (της οποίας η Γεωργιάννα ήταν και μέντορας στα Young Chef Awards στην Βαρκελώνη το 2019) και η Δανάη Βορίδου θα κάνουν τα δικά τους θαύματα. Τρία γυναικεία μυαλά και έξι ταλαντούχα χέρια λοιπόν στην ίδια κουζίνα αναμένεται να μας χαρίσουν στιγμές μεγάλης γευστικής απόλαυσης, μέσα από ένα βαθιά νόστιμο μενού που θα βασίζεται πρωτίστως στην εποχικότητα του ψαριού, στην ουσιαστική αγάπη για την καλή πρώτη ύλη και φυσικά στην αληθινή γεύση. Αν στην εξίσωση προσθέσουμε και τον ξυλόφουρνο και το clay oven, καταλαβαίνουμε αμέσως τη νοστιμιά που θα παραχθεί εδώ.

https://www.instagram.com/p/DA0gv1quAtH/

Με την «ψαριά της ημέρας» στο επίκεντρο και το “catch of the day” να αποτελεί το μότο τους, τα κορίτσια θα ετοιμάζουν καθημερινά πιάτα που ομιλούν απευθείας στην καρδιά των λάτρεων της ποιοτικής ψαροφαγίας και όχι μόνο, όπως ολόφρεσκο ψάρι, καραβίδες αχνιστές, γαργαλιστικά μαγειρευτά με «θέμα» πάντα τη θάλασσα, αλλά και πιο funky δημιουργίες, όπως μπακαλιάρο σεφταλιά, σπανακό-pizza, γιουβαρλάκια σφυρίδας tartare, και πολλά ακόμη ευφάνταστα και λαχταριστά.

Screenshot-2024-10-21-120016.jpg

Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου

«Στο επίκεντρο θα βρίσκεται η νοστιμιά», μου λέει η Δανάη Βορίδου, «αυτός είναι ο στόχος μας. Με τη Γεωργιάννα και την Ερασμία γνωριζόμαστε από την εποχή του Funky Gourmet, μετά εγώ έφυγα στο εξωτερικό και όταν πια επέστρεψα μετά από χρόνια, πάντα λέγαμε να κάνουμε ένα δικό μας εστιατόριο. Κάπως βρέθηκε αυτή η ευκαιρία και έτσι ξεκίνησαν όλα. Εδώ δημιουργούμε πιάτα που μας αρέσουν πολύ, επί παραδείγματι και οι τρεις αγαπάμε τα μαγειρευτά, την κατσαρόλα, και έτσι θα βρείτε πολλά τέτοια πιάτα στο Ιώδιο».

Εννοείται πως από το Ιώδιο δεν λείπουν και οι γλυκές γεύσεις, τις οποίες υπογράφει ο ταλαντούχος pastry chef Μανώλης Στήθος, φροντίζοντας για το πιο γλυκό κλείσιμο της εμπειρίας μας με προτάσεις όπως το Ιώδιο signature ice-cream tower, το χειροποίητο παγωτό φιστίκι και Fior di Latte ή το θρυλικό Αθηναϊκό γλυκό Chicago. Το γευστικό παζλ ολοκληρώνουν καλοφτιαγμένα cocktails και επιλογές από την πολύ προσεγμένη λίστα κρασιού που έχει επιμεληθεί ο sommelier Φαίδων Δερνίκος, δίνοντας έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα.

Το πολυαναμενόμενο Ιώδιο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του πολύ σύντομα και αρχικά θα λειτουργεί μόνο για δείπνο, όμως στους άμεσους στόχους της ομάδας του είναι ο κομψός και ζεστός χώρος του να λειτουργεί από πολύ νωρίτερα, ώστε να αναδειχθεί σε έναν all-day άνετο και φιλόξενο προορισμό, ένα σημείο συνάντησης για όλους τους λάτρεις μιας κουζίνας τόσο φρέσκιας που μυρίζει φυσικά «ιώδιο».

Να σημειώσουμε πως τα τρία κορίτσια ενώνουν τις δυνάμεις τους και σε ένα ακόμη concept που αναμένεται να ανοίξει στον Πειραιά, και πιο συγκεκριμένα στο νέο Yaboo (είναι μία χιώτικη φράση που σημαίνει «σημείο συνεύρεσης») που θα είναι ένα all-day meeting point με ελληνικό φαγητό. Συνάμα η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, σε στενή συνεργασία με τον σεφ Παναγιώτη Φλάκα, θα δημιουργεί και στο Geco του Gatsby Athens, όπου γίνεται πλήρης αναμόρφωση του εστιατορίου και ο πήχης ανεβαίνει πολύ ψηλά με μία refined casual κουζίνα στα σκαριά. Αλλά αυτά θα τα πούμε αναλυτικά μία άλλη φορά, κοντά στις γιορτές που αναμένεται και το opening.

Info: Λουκιανού 36, Κολωνάκι, Αθήνα

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.