Γευστική Μελιτζανοσαλάτα
ΕΥΑ ΣΕΦΕΡΛΗ
Μια γευστική μελιτζανοσαλάτα για να συνοδέψετε τα Πασχαλινά κρέατα, χωρίς να επιβαρυνθείτε με επιπλέον θερμίδες ή ιδιαίτερα λιπαρά.
Υλικά (για 2 φλιτζάνια)
1 μελιτζάνες φλάσκες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
Αλάτι
Εκτέλεση
1.Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο τις μελιτζάνες ολόκληρες, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τους χοντρούς σπόρους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
3. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και προσθέτουμε λίγες-λίγες τις μελιτζάνες.
4. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι αντί για ξύδι, αλλά και να φτιάξουμε τη σαλάτα και στο γουδί.
Bloggers
01
10