Θρεπτική ρυζοσαλάτα με τόνο
ΕΥΑ ΣΕΦΕΡΛΗ
Μια χορταστική, θρεπτική και νόστιμη σαλάτα, που μπορεί να αποτελέσει και το κυρίως γεύμα σας, χωρίς να σας επιβαρύνει καθόλου με περιττές θερμίδες.
Υλικά (για 2 άτομα)
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κολοκύθι κομμένο σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι καστανό ρύζι
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
Για το dressing:
½ πορτοκάλι (το χυμό του & το ξύσμα)
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ ξίδι balsamico
1 κ.σ ψιλοκομμένο βασιλικό
Εκτέλεση:
1.Βάζετε την πιπεριά, το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι, αλάτι , πιπέρι σε ένα ταψάκι, τα περιχύνετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς.
2.Βράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
3.Ανακατεύετε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπολ και στην συνέχεια προσθέτετε το ρύζι, τα λαχανικά και τον τόνο.
4. Σερβίρετε αμέσως.