Ελαφριά κρέμα ανανά και γκρέιπφρουτ

Ελαφριά κρέμα ανανά και γκρέιπφρουτ

Ένα ελαφρύ και νόστιμο γλυκό, εύκολο στην παρασκευή του, και με άφθονη βιταμίνη C. Μην ξεχνάτε και τις λιποδυαλιτικές ιδιότητες του ανανά.

Υλικά ( για 8 μερίδες)

1 λίτρο χυμό από φρέσκο ανανά και γκρέιπφρουτ (250 ml + 750 ml αντίστοιχα)
50 γρ. φυσική, καστανή ζάχαρη
70 γρ. κορνφλάουρ
λίγα κομμάτια ανανά για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1.Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα 3/4 του χυμού μαζί με τη ζάχαρη και τη βάζετε σε μέτρια φωτιά.

2.Δυαλύετε το κορνφλάουρ στον υπόλοιπο χυμό.

3. Όταν ο χυμός ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να πάρει βράση, ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό με το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς.

4.Mόλις η κρέμα «δέσει» κι αρχίσει να κοχλάζει, αποσύρετε από τη φωτιά.

5.Aδειάζετε την κρέμα σε 8 μπολ και την αφήνετε να κρυώσει.

6.Γαρνίρετε με κομμάτια ανανά και σερβίρετε.


"Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!"