Υγιεινό κουνέλι με λαχανικά
ΕΥΑ ΣΕΦΕΡΛΗ
Υγιεινό και θρεπτικό κρέας κουνελιού, φτωχό σε λιπαρά και πολύ πλούσιο σε γεύση.
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κουνέλι
0,5 κιλό μανιτάρια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα σε φέτες
3κ.σ αλεύρι
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Λίγο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο θυμάρι
3-4 φύλλα δάφνης
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με το κρασί, τα κρεμμύδια και τα καρότα. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε όλο το βράδυ.
2. Σοτάρουμε το κουνέλι με ελάχιστο λάδι , σ΄ένα αντικολλητικό τηγάνι.
3. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, το αλεύρι και αλατοπίπερο.
4. Προσθέτουμε και τη μαρινάδα, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το κουνέλι να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει.
5. Λίγο πριν να είναι έτοιμο, ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε λίγο ακόμα στη φωτιά μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!