Γλυκιά πάπια

Γλυκιά πάπια

Επειδή η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα, δοκιμάστε αυτό το λαχταριστό πιάτο πάπιας, το οποίο έχει θετικά στοιχεία για την υγεία μας, αλλά δεν είναι και για δίαιτα!

Yλικά (για 4 άτομα)

1 πάπια κομμένη σε μερίδες
2 ποτήρια κόκκινο ξηρό κρασί 1 καρότο
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 κ.γ γλυκού θυμάρι
1 κ.γ μαυροπίπερο σε κόκκους
1 σκελίδα σκόρδο ½ ποτηράκι ελαιόλαδο
4 κ.σ μέλι
8 δαμάσκηνα

Eκτέλεση:
1. Το προηγούμενο βράδυ, μαρινάρετε την πάπια μέσα στο κρασί, μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το πιπέρι και το σκόρδο.
2. Βγάζετε την πάπια από τη μαρινάδα, τη στραγγίζετε και την ψήνετε μαζί με τις πιπεριές κομμένες, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο.
3.«Σβήνετε» με λίγη μαρινάδα και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
4. Αφήνετε την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά και όταν πήξει, προσθέτετε το μέλι.
5. Ανακατεύετε καλά την πάπια με την σάλτσα μέχρι να πάει παντού και βγάζετε από τη φωτιά όταν διαλυθεί το μέλι.
6. Σερβίρετε γαρνίροντας τη με σοταρισμένα δαμάσκηνα.