Το cinnamon roll της διαιτολόγου έχει 7 υλικά και καθόλου αλεύρι
Το cinnamon roll στην πιο απίθανη εκδοχή του
Την αλήθεια θα στην πω! Τρελαίνομαι για cinnamon rolls και ειδικά στην περίοδο της καραντίνας με τον έξτρα χρόνο για ζαχαροπλαστική, έφτιαξα και τα πιο τέλεια ρολάκια κανέλας της Υβόννης Μπόσνιακ.
Έλα όμως που ήρθε το φθινόπωρο και μπήκαμε σε πρόγραμμα άσκησης και διατροφής και ο χρόνος δεν φτάνει για να ξεκουράζεις ζύμες, οπότε τι κάνεις; Φτιάχνεις γλυκάκι σαν ρολάκι κανέλας με βρώμη, από την ειδικό Δήμητρα Γλυνού και κερδίζεις κάθε λιγούρα.
Υλικά για 4-6 μερίδες
80 γρ. Λιωμένη μπανάνα
60 ml. Γάλα της επιλογής
50 γρ. Βρώμη
1 κ.σ. Μέλι ή σιρόπι αγάυης
1/2 κ.γ. Κανέλα
Λίγο άρωμα βανίλιας
Σταφίδες, καρύδια και μέλι για topping (προαιρετικά) με 2 κουταλιές light τυρί κρέμα
Οδηγίες
Αρχικά θα πρέπει να προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 C. Στη συνέχεια σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά: βρώμη, κανέλα, μπανάνα, μέλι, γάλα και το άρωμα βανίλιας. Τοποθετούμε το μείγμα σε 1 μικρό κεραμικό φορμάκι και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτα. Μπορούμε να σερβίρουμε με φρούτα αποξηραμένα ή μη, ξηρούς καρπούς, μέλι κ.ο.κ.