Βάλτε τη βιταμίνη C στα πιάτα σας
ΝΑΝΤΙΑ ΔΡΑΚΟΥΛΑ
Όταν βαρεθείτε το καθάρισμα του πορτοκαλοστίφτη δοκιμάστε εναλλακτικά πιάτα με βιταμίνη C.
Φυσικά ένα πιάτο του καλοκαιριού είναι τα φρούτα με το τυρί και μάλιστα τα πλούσια σε βιταμίνη C σταφύλια. Οι ανταγωνιστές τους, τα ακτινίδια, πλαισιώνονται ωραιότατα από το γιαούρτι με μέλι. Το γκρειπφρουτ είναι γενναιόδωρο στη βιταμίνη αλλά δύσκολο στη γεύση επειδή πικρίζει. Δοκιμάστε να το ψήσετε για λιγο στο φούρνο .
Θα του δημιουργήσετε μια καραμέλα που θα του γλυκάνει τη γεύση. Η ντομάτα που αγαπάμε πολύ το καλοκαίρι είναι πολύ εύκολη σε σαλάτες και σαντουιτς. Το μάνγκο επίσης μπορείτε να το ραντίσετε με λίγο τσίλι, λάιμ και αλάτι και να του δώσετε μια ενδιαφέρουσα γεύση. Μια πολύ εύκολη συνταγή γεμάτη βιταμίνες είναι τα ψητά μήλα.
Ξεφλουδίζετε το πάνω μέρος του μήλου, αφαιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο , ρίχνετε καρύδια και ζάχαρη και τα ψήνετε στους 190 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Τα σερβίρετε ζεστά και αν το επιθυμείτε με μια αμαρτία παγωτού δίπλα.