Τρεις τρόποι να γλυκαθείτε χωρίς να παχύνετε

Τρεις τρόποι να γλυκαθείτε χωρίς να παχύνετε

Δεν χρειάζεται να κόψετε όλα τα γλυκά για να αδυνατίσετε, παρά μόνο να ξέρετε ποια να διαλέξετε.

Οι καραμέλες, οι σοκολάτες, τα κέικ, το παγωτό, τα σιρόπια και όλα τα παρεμφερή γλυκά, είναι οι πειρασμοί που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα και στους οποίους προσπαθούμε να αντισταθούμε για χάρη της σιλουέτας μας και της εκάστοτε δίαιτας που (προσπαθούμε να) ακολουθούμε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα κι αν αφηνόμαστε στον πειρασμό και τρώμε γλυκά όποτε το επιθυμούμε, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος του διαβήτη.

Γι' αυτό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε αν αγαπάτε τα γλυκά και δεν μπορείτε να ζήσετε μακριά τους, είναι να επιλέγετε φυσικά γλυκά τρόφιμα, χωρίς επεξεργασίες, συντηρητικά και χρωστικές, κατευθείαν από τη φύση. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σας πιάσει η «κρίση» υπογλυκαιμίας σας, δοκιμάστε τις παρακάτω εναλλακτικές.

Μέλι
Προσθέστε μέλι στα ροφήματά σας ή απλώστε το πάνω σε λευκό ψωμί. Το μέλι είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τη βλέννα και τις αλλεργίες. Επίσης, η γεύση του μελιού είναι πολύ πιο γλυκιά από της λευκής ζάχαρης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε τηγανίτες, σε σάλτσες για σαλάτες και όπου αλλού θέλετε, καθώς είναι το ιδανικότερο φυσικό γλυκαντικό.

Χουρμάς
Οι χουρμάδες περιέχουν 60% ζάχαρη και, όσο πιο αποξηραμένος είναι ο χουρμάς τόσο περισσότερο νερό εξατμίζεται, κάνοντας υψηλότερη την περιεκτικότητά του σε φυσικά σάκχαρα. Έτσι, αντί να τρώτε γλυκά και σοκολάτες, είναι σαφώς προτιμότερο να επιλέγετε τους χουρμάδες για το καθημερινό σας σνακ.

Φρούτα
Πολλά φρούτα έχουν γλυκιά γεύση, όπως τα μήλα, τα αχλάδια και οι μπανάνες. Η φυσική, γλυκιά γεύση των φρούτων είναι πολύ φρέσκια και, εκτός των άλλων, μπορεί να σας ξεδιψάσει. Γι' αυτό είναι προτιμότερο να κουβαλάτε πάντα ένα φρούτο στη τσάντα σας και να το καταναλώνετε σαν σνακ μέσα στη μέρα.

Τα οφέλη του να επιλέγετε φυσικά γλυκά τρόφιμα αντί για τυποποιημένα γλυκά, είναι πως τα πρώτα εκτός του ότι διαθέτουν πιο γλυκιά γεύση από τα δεύτερα, περιέχουν και πολλά διατροφικά στοιχεία. Παρ' όλα αυτά, όμως, είναι σημαντικό να θυμάστε πως δεν πρέπει να υπερβάλετε στην κατανάλωσή τους, καθώς ο κίνδυνος του διαβήτη παραμονεύει κι εδώ.