«Μια σαλάτα έφαγα»: Ο ειδικός εξηγεί πώς μπορείς να φορτωθείς εώς 500 θερμίδες παραπάνω

Πατούλια Κατερίνα
«Μια σαλάτα έφαγα»: Ο ειδικός εξηγεί πώς μπορείς να φορτωθείς εώς 500 θερμίδες παραπάνω

Καιρός να θυμηθούμε πώς η καλή διατροφή μας και οι πάντα ευπρόσδεκτες θρεπτικά σαλάτες μπορούν να μας βγάλουν εκτός πορείας σε περίοδο που θέλουμε να χάσουμε κιλά!

Ο Μάνος Δημητρούλης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος εξήγησε πόση ζημιά μπορεί να κάνει μια «αθώα» σαλάτα στη διατροφή σου.

«Μια σαλάτα έφαγα φίλοι μου!
Καιρός να θυμηθούμε πώς η καλή διατροφή μας και οι πάντα ευπρόσδεκτες θρεπτικά σαλάτες μπορούν να μας βγάλουν εκτός πορείας σε περίοδο που θέλουμε να χάσουμε κιλά!
Πόσο συχνά η προσπάθεια μας πάει στράφι στις θρεπτικές λεπτομέρειες;;
Λεπτομέρειες όπως οι θερμίδες:
Ξηρών καρπών: 670 kcal / 100 γρ.
Σπόρων: 490 kcal / 100 γρ.
Αβοκάντο: 160 kcal / 100 γρ.
Κατσικίσιο τυρί: 370 kcal / 100 γρ.
Sauce: 400 kcal/ 100 γρ.», γράφει ο ειδικός και τονίζει τα λάθη που κάνουμε όλοι όταν τρώμε μια σαλάτα έξω ή παραγγέλνουμε.

https://www.instagram.com/p/C7KRLBfqFqV/


Φυσικά και δεν είναι ευχάριστο να τρώμε σκέτα λαχανικά, αλλά στις προσθήκες που κάνουμε σε αυτά, καλό είναι να έχουμε στο νου μας τις θερμίδες του λαδιού, των sauce, των ξηρών καρπών, των σπόρων, του κουκουναριού, των αποξηραμένων φρούτων και τουλάχιστον να μην τα προσθέτουμε όλα και σε μεγάλες ποσότητες!!

Εξάλλου, υπάρχουν τρόφιμα που μπορούμε να προσθέσουμε στις σαλάτες μας με πολύ λιγότερες θερμίδες και περισσότερη πρωτεΐνη που μας χορταίνει!

Για παράδειγμα τα αυγά με 75 θερμίδες το ένα, το κοτόπουλο με 120 θερμίδες/ 100 γρ. και η μουστάρδα με μόλις 60 θερμίδες/ 100 γρ. είναι οι καλύτερες value for calories επιλογές για να προσθέσουμε στις σαλάτες μας!

Τι να βάζεις στη σαλάτα τελικά;

«Προτιμήστε Cottage cheese (με 2-4% σε λιπαρά), κατίκι (13% σε λιπαρά), ερίκι (7% σε λιπαρά), ανθότυρο (12-22% σε λιπαρά) και αν προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή σπόρους προσέξτε λίγο την ποσότητα ή κάντε διαλογή!

Τις αγαπάμε τις σαλατούλες μας, μη με παρεξηγείτε, αλλά άλλο τα λαχανικά και άλλο οι άλλες ομάδες τροφίμων».

Ευχαριστούμε τον Μάνο Δημητρούλη, Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου ΠανεπιστημίουΔημητρούλης Μάνος Msc


www.dietstories.gr

https://www.facebook.com/manolis.dimitroulis

https://www.instagram.com/manos_dimitroulis/