Η σαλάτα «κρύβει» το δεύτερο μυστικό της επιτυχίας για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου
Όπως καταλαβαίνεις, μία κλεφτή ματιά στα υλικά που «έκρυβε» στη σακούλα του ο chef, ήταν αρκετή, για να βρει η Ευαγγελία την απάντηση στο ερώτημα «Ποιο είναι το δεύτερο πιάτου του Christmas menu;».
Κλείσε τα μάτια και σκέψου το εξής: Ποιο είναι το πιο ανατρεπτικό πιάτο σε ένα γιορτινό τραπέζι; Εάν σου έρχεται στο μυαλό η πιο πρωτότυπη σαλάτα, τότε βρίσκεσαι στο δεύτερο από τα τέσσερα courses του chef Giovanni Scaraggi με την Ευαγγελία, και είσαι ήδη ένα «βήμα» πιο κοντά στο να αναδειχθείς στην Cooking Star των φετινών Χριστουγέννων!
Αλλά ας μην φλυαρούμε άλλο, μιας και η Ευαγγελία έχει κιόλας φορέσει την ποδιά της με τη βοήθεια του chef και το ίδιο ακριβώς οφείλεις να κάνεις και εσύ, προτού καταπλήξεις τους καλεσμένους σου, με την πιο γιορτινή πράσινη σαλάτα με ρόδι και καρύδια.
Άλλωστε, έχοντας στο πλευρό σου τα απαραίτητα cooking essentials, τα κατάλληλα προϊόντα Μινέρβα και τις πιο χρήσιμες συμβουλές του chef Giovanni, δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα!
Τα απαραίτητα συστατικά που θα αναβαθμίσουν την πιο χριστουγεννιάτικη σαλάτα
Όπως καταλαβαίνεις, μία κλεφτή ματιά στα υλικά που «έκρυβε» στη σακούλα του ο chef, ήταν αρκετή, για να βρει η Ευαγγελία την απάντηση στο ερώτημα «Ποιο είναι το δεύτερο πιάτου του Christmas menu;». Μα φυσικά, πράσινη σαλάτα με ρόδι και καρύδια.
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
1 μαρούλι Ρωμάνα
1 σαλάτα Iceberg
2 συσκευασίες baby σπανάκι
2 συσκευασίες baby παντζάρια
1 συσκευασία baby ρόκα
4 φρέσκα κρεμμύδια
2 κόκκινα ώριμα ρόδια
200 γρ. καρύδια ξεφλουδισμένα
4 μικρά αχλάδια
Αλάτι & πιπέρι
1 μπουκάλι TOΠ Βαλσάμικο με μέλι 250ml
Η προετοιμασία της πιο δροσιστικής και ανατρεπτικής χριστουγεννιάτικης σαλάτας
Ώρα για την προετοιμασία της συνταγής και όπως είναι λογικό, σου προτείνουμε να ξεκινήσεις με ένα πολύ σχολαστικό πλύσιμο σε όλα τα πράσινα φύλλα, που θα κάνεις mixed. Αμέσως μετά λοιπόν, και χωρίς να κωλυσιεργείς ούτε λεπτό, θα σπάσεις το ρόδι και θα το προσθέσεις στη σαλάτα, ενώ στη συνέχεια, και αφού πλύνεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το φρέσκο κρεμμύδι, θα το ψιλοκόψεις και θα το προσθέσεις στο μπολ.
Κάπου εδώ, έχει έρθει η δική μας αγαπημένη στιγμή: Η προσθήκη των καρυδιών στη συνταγή! Αμέσως μετά, μάλιστα, θα ξεφλουδίσεις και θα κόψεις τα αχλάδια και στη συνέχεια θα τα ρίξεις μέσα στα φύλλα της σαλάτας.
Και για εσένα, που αναρωτιέσαι πώς θα δώσεις έξτρα γεύση στη σαλάτα σου, ιδού το «μυστικό» του chef Giovanni: Ρίξε στη σαλάτα σου το ΧΩΡΙΟ Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Κορωνέικο, που ξεχωρίζει για το πλούσιο φρουτώδες άρωμα και τη γεμάτη γεύση του και πρόσθεσε λίγο αλάτι και πιπέρι, ενώ last but not least, για την ιδανική οξύτητα του συγκεκριμένου πιάτου, είναι η προσθήκη του πιο γευστικού TOΠ Βαλσάμικο με μέλι. Πρόκειται για ένα μοναδικό βαλσάμικο εξαιρετικής ποιότητας, που διακρίνεται για την ιδανική ισορροπία του γλυκού με το όξινο και «υπόσχεται» να αναδείξει τη γεύση στη σαλάτα σου.
Για το step «Νο2» του γιορτινού τραπεζιού δες το παρακάτω video: