Πώς θα κόψεις το καρπούζι εύκολα με 4 διαφορετικούς τρόπους
Αξίζει να τους δοκιμάσεις.
Το καρπούζι είναι ταυτισμένο με το καλοκαίρι και αποτελεί αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων.
Δροσιστικό, ζουμερό και χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σνακ για κάθε ώρα της ημέρας.
Διώξε τα κουνούπια από το σπίτι σου με το φυτό που μισούν
Πώς θα κόψεις το καρπούζι με 4 διαφορετικούς τρόπους
Η αλήθεια είναι πως αρκετές από εμάς δυσκολεύονται να κόψουν το καρπούζι ωστόσο υπάρχουν αρκετοί εύκολοι τρόποι για να του δώσεις σχήμα και να το σερβίρεις αργότερα, ενθουσιάζοντας τους καλεσμένους σου.
Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου πώς θα κόψεις το δημοφιλές φρούτο με 4 διαφορετικούς τρόπους (σε τρίγωνα, σε κύβους, σε ράβδους και σε μπαλάκια).
- Για κόψιμο σε τρίγωνα
Τοποθέτησε το καρπούζι σου στον δίσκο κοπής και κόψε τις δύο του άκρες. Στη συνέχεια σήκωσε το και κόψε το στη μέση με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι. Έπειτα κόψε σε τέταρτα τα δύο αυτά ημισφαίρια του καρπουζιού. Μόλις το έχεις ολοκληρώσει κόψε το καρπούζι σε μικρά τρίγωνα.
- Για κόψιμο σε κύβους
Κόψε ένα ολόκληρο καρπούζι στη μέση κατά πλάτος με ένα μεγάλο μαχαίρι. Τοποθέτησε το μισό καρπούζι από την κομμένη πλευρά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Αφαίρεσε αρχικά τη φλούδα με το μαχαίρι, φροντίζοντας να μην αφήσεις καθόλου λευκή σάρκα. Στη συνέχεια κομμάτιασε το εσωτερικό του καρπουζιού σε κύβους.
- Για κόψιμο σε μπάλες
Τοποθέτησε το καρπούζι σου στο ξύλο κοπής. Πάρε το ειδικό κουτάλι για μπάλες πεπονιού. Βγάλε το εσωτερικό του καρπουζιού και αυτομάτως θα έχεις μικρές μπάλες, έτοιμες για κατανάλωση.
- Για κόψιμο σε ράβδους
Δες αναλυτικά τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί.
Πριν πετάξεις τρόφιμα άκου την προειδοποίηση ειδικού για την αλήθεια που αφορά την ημερομηνία λήξης
Tips αποθήκευσης
Μετέφερε το κομμένο καρπούζι σε ένα αεροστεγές δοχείο και τοποθέτησέ το στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.
Πώς θα ξεκολλήσεις αυτοκόλλητα και ετικέτες από κάθε επιφάνεια
To καρπούζι που δεν έχει κοπεί διατηρείται για περίπου 7-10 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή κεντρικής: pexels.com