Πέντε tips για να παραγγείλεις σε οποιοδήποτε εστιατόριο χωρίς να χαλάσεις τη διατροφή σου 

Pexels

Γίνε ειδικός στο να τρως έξω χωρίς να βάζεις σε κίνδυνο τη διατροφή σου. Ανακάλυψε πέντε απλές στρατηγικές για να απολαμβάνεις γεύματα στα αγαπημένα σου εστιατόρια χωρίς να ξεφεύγεις από τους στόχους που έχεις ως στόχο στο βάρος σου.

Το να δειπνείς έξω μπορεί να είναι συνηθισμένο κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν παύει όμως να είναι μια πρόκληση όταν προσπαθείς να χάσεις κιλά. Τα μενού είναι συχνά γεμάτα με επιλογές υψηλές σε θερμίδες και δελεαστικά επιδόρπια.

Αλλά με τις σωστές στρατηγικές και συμβουλές από ειδικούς, μπορείς να απολαύσεις τα νόστιμα αγαπημένα του γεύματα τηρώντας παράλληλα τους στόχους απώλειας βάρους σου, σύμφωνα με τον καθηγητή Franklin Joseph από την κλινική απώλειας βάρους Dr Frank's. «Συνιστούμε στους ασθενείς μας να τρώνε τρόφιμα που είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες επειδή οι υδατάνθρακες έχουν την υψηλότερη πυκνότητα θερμίδων», συνιστά στο Mirror.com προσθέτοντας, «Αντ’ αυτού, επιλέξτε περισσότερη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Αυτά είναι τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI), που σημαίνει ότι διασπώνται πιο αργά και απελευθερώνουν γλυκόζη με πιο αργό ρυθμό, αποτρέποντας τις διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα».

Τα 2 πολύ απλά πράγματα που πρέπει να κάνεις στις διακοπές για να μην πάρεις καθόλου βάρος

Όπως γνωρίζεις, οι διακυμάνσεις στα επίπεδα γλυκόζης μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη πείνα και υπερφαγία. Επιλέγοντας τρόφιμα με χαμηλό GI μπορείς να διατηρήσεις σταθερά επίπεδα ενέργειας και να αισθάνεσαι πιο χορτάτη για περισσότερο, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να τσιμπολογάς ανάμεσα στα γεύματα.

Ακολουθούν 5 top συμβουλές όπως τις μοιράστηκε ο ειδικός:

  • Επίλεξε δύο ορεκτικά αντί για ένα κυρίως πιάτο: Όταν πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο, παράλειψε το κυρίως πιάτο και παράγγειλε δύο ορεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα απολαύσεις μια ποικιλία γεύσεων χωρίς να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα φαγητού, διατηρώντας έτσι την πρόσληψη θερμίδων υπό έλεγχο.
  • Δώσε προτεραιότητα στην πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες: Αναζήτησε πιάτα που περιέχουν άπαχες πρωτεΐνες όπως ψητό κοτόπουλο, ψάρι ή τόφου. Συνδύασέ τα με λαχανικά ή όσπρια πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι σαλάτες με πρωτεΐνη, οι σούπες με βάση τα λαχανικά και τα λαχανικά στον ατμό είναι εξαιρετικές επιλογές.
  • Απόφυγε τις προσθήκες με πολλές θερμίδες: Πρόσεξε τα ντρέσινγκ, τις σάλτσες και τα συνοδευτικά πιάτα. Ζήτησε τα ντρέσινγκ στο πλάι και επίλεξε βινεγκρέτ αντί για κρεμώδη ντρέσινγκ. Επίλεξε στον ατμό, στη σχάρα ή ψητά συνοδευτικά αντί για τηγανητά.
  • Έλεγχος μερίδας: Εάν αποφασίσεις να παραγγείλεις ένα κυρίως πιάτο, σκέψου να το μοιραστείς με κάποιον από την παρέα ή ζήτησε μια μισή μερίδα. Εναλλακτικά, μπορείς να ζητήσεις ένα πακέτο για το σπίτι όταν φτάσει το γεύμα και να αφήσεις αμέσως τη μισή μερίδα για άλλη φορά.
  • Ενυδατώσου με σύνεση: Τα ποτά μπορεί να είναι μια κρυφή πηγή θερμίδων. Προτίμησε το νερό, το ανθρακούχο νερό ή το τσάι χωρίς ζάχαρη. Απόφυγε τα ζαχαρούχα ποτά και περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς μπορεί να μειώσει τις αναστολές και να αυξήσει την όρεξη.

Η viral δίαιτα του Tik Tok με καρπούζι: Tελικά μπορείς να χάσεις κιλά με το φρούτο του καλοκαιριού;

Τύποι εστιατορίων για να στοχεύσεις

Κατά την επιλογή ενός εστιατορίου, ορισμένες κουζίνες και καταστήματα είναι πιο ευνοϊκά για την υγιεινή διατροφή. Ο καθηγητής Joseph συνιστά μεσογειακά εστιατόρια, τα οποία συχνά διαθέτουν ψητές πρωτεΐνες, φρέσκα λαχανικά και υγιεινά λίπη όπως το ελαιόλαδο.

«Πιάτα όπως οι ελληνικές σαλάτες, τα ψητά ψάρια και τα λαχανικά ως μεζέ είναι εξαιρετικές επιλογές», είπε.

Τα ιαπωνικά εστιατόρια είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. «Επιλέξτε σασίμι, σούσι με καστανό ρύζι, σαλάτες με φύκια και σούπα miso», συμβούλεψε επίσης ο καθηγητής Joseph τονίζοντας, «Αποφύγετε την τεμπούρα και τα πιάτα με βαριές σάλτσες».

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι τα εστιατόρια «από τη φάρμα στο τραπέζι», τα οποία δίνουν έμφαση στα φρέσκα, τοπικά υλικά. «Αυτά τα καταστήματα συχνά προσφέρουν εποχιακά λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως», όπως είπε χαρακτηριστικά.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης