Είναι το ποπ κορν το νέο superfood;
Σύμφωνα με νέα έρευνα, το παρεξηγημένο σνακ περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από κάποια φρούτα
Μπορεί μία χούφτα ποπ κορν να κάνει καλό στον οργανισμό μας; Σύμφωνα με νέα έρευνα, η απάντηση είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που νομίζετε. Καθηγητής του Πανεπιστημία του Scranton, σε έκθεσή του υποστηρίζει ότι, όταν το ποπ κορν δεν είναι φτιαγμένο με την προσθήκη λιπαρών, αλατιού ή ζάχαρης, είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες- δηλαδή ένα είδος αντιοξειδωτικών, που συνδέεται με την προστασία ενάντια στον καρκίνο, αφού ο ρόλος τους είναι να επιδιορθώνουν τις ζημιές που προκαλούνται στα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.
Τις πολυφαινόλες συναντάμε σε πολλές τροφές φυτικής προέλευσης, αλλά το πλεονέκτημα του ποπ κορν, σε σχέση με αυτές ότι είναι ελάχιστα επεξεργασμένο Επίσης, η περιεκτικότητά του σε νερό είναι πολύ χαμηλή, γεγονός που κάνει την ποσότητα αντιοξειδωτικών που υπάρχει σε αυτό συμπυκνωμένη. Φυσικά, τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά και άλλες πηγές πολυφαινολών, όπως είναι το κόκκινο κρασί και η σοκολάτα υγείας, περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που δεν συναντάμε στο ποπ κορν- γεγονός που σημαίνει ότι το αγαπημένο μας σνακ δεν μας προσφέρει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε. Είναι, όμως, μία επιλογή, πολύ πιο υγιεινή από όσο μπορεί να πιστεύαμε.