Σαρδέλες γεμιστές

Σαρδέλες γεμιστές

Μην σνομπάρετε και μην στραβομουτσουνιάζετε. Καλή η συναγρίδα, δεν λέω, αλλά επειδή είναι δύσκολοι καιροί για ...συναγρίδες κι επειδή οι σαρδελίτσες κάνουν πολύ καλό και στην υγεία μας αλλά και στην τσέπη μας, ακολουθήστε πιστά την συνταγή.

Υλικά (για 4 άτομα)
800 γραμμάρια μεγάλες σαρδέλες
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 καυτερή πιπερίτσα
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
μισό ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
4-5 φρυγανιές τριμμένες
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τις σαρδέλες (αφαιρέστε τα εντόσθια και τα κεφάλια)και πλύνετε τις Βάλτε σε ένα μπολ τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την πιπεριά τριμμένη, το σκόρδο λιωμένο και τη ρίγανη. Προσθέστε λίγο λάδι και αλάτι και ανακατέψτε.
2. Προσθέστε στο μείγμα τόση φρυγανιά ώστε να γίνει πηχτό και με αυτό γεμίστε τις σαρδέλες.
3. Αλείψτε με λίγο λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετήστε τα ψάρια. Περιχύστε τα με το κρασί και πασπαλίστε τα με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
4. Τοποθετήστε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς.