3 εναλλακτικά «γλυκά» για υγιεινή διατροφή
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μέλι
Προσθέστε μέλι στα ροφήματά σας ή απλώστε το πάνω σε λευκό ψωμί. Το μέλι είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τη βλέννα και τις αλλεργίες. Επίσης, η γεύση του μελιού είναι πολύ πιο γλυκιά από της λευκής ζάχαρης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε τηγανίτες, σε σάλτσες για σαλάτες και όπου αλλού θέλετε, καθώς είναι το ιδανικότερο φυσικό γλυκαντικό.
Χουρμάς
Οι χουρμάδες περιέχουν 60% ζάχαρη και, όσο πιο αποξηραμένος είναι ο χουρμάς τόσο περισσότερο νερό εξατμίζεται, κάνοντας υψηλότερη την περιεκτικότητά του σε φυσικά σάκχαρα. Έτσι, αντί να τρώτε γλυκά και σοκολάτες, είναι σαφώς προτιμότερο να επιλέγετε τους χουρμάδες για το καθημερινό σας σνακ.
Φρούτα
Πολλά φρούτα έχουν γλυκιά γεύση, όπως τα μήλα, τα αχλάδια και οι μπανάνες. Η φυσική, γλυκιά γεύση των φρούτων είναι πολύ φρέσκια και, εκτός των άλλων, μπορεί να σας ξεδιψάσει. Γι' αυτό είναι προτιμότερο να κουβαλάτε πάντα ένα φρούτο στη τσάντα σας και να το καταναλώνετε σαν σνακ μέσα στη μέρα.