Δυναμωτικές σουπιές με σπανάκι
ΕΥΑ ΣΕΦΕΡΛΗ
Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο, χωρίς πολλές θερμίδες, που συνδυάζει τέλεια τα θαλασσινά με το σπανάκι, μ'έναν πολύ νόστιμο τρόπο, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
2 ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκιμμένο
½ ποτήρι ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
100γρ. ελιές
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις σουπιές (βγάζουμε τα μάτια, το πίσω κόκαλο, την κοιλιά και το μελάνι) και τις κόβουμε σε κομμάτια.
2. Πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι.
3. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι, τα κρεμμύδια, το μάραθο, το δυόσμο και μετά προσθέτουμε και τις σουπιές.
4. Αφού περάσουν 15 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και τις ελιές.
5. Προσθέτουμε το νερό, και μετά από 10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε και το σπανάκι.
6. Μαγειρεύουμε για ακόμα 15 λεπτά περίπου, και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Τυχερό Καρότσι κάθε 1 λεπτό, μόνο στα Carrefour!