Μηλόπιτα που κάνει τον γιατρό πέρα
ΕΥΑ ΣΕΦΕΡΛΗ
Αφού τα μήλα κάνουν τόσο καλό, δικαιούστε και να τα φάτε σε γλυκό που και που. Με τα σωστά υλικά, η μηλόπιτα θα είναι και νόστιμη και όχι τόσο παχυντική.
Υλικά
Για τη ζύμη:
2 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο Becel light
4-5 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση:
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή, φυσική
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
6 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
2 κ.σ. βούτυρο Becel light
Εκτέλεση
1. Στο μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Σταδιακά προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη.
2. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τις φέτες των μήλων.
3. Πασπαλίζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
4. Βάζουμε από πάνω λίγο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 1 ώρα.
Τυχερό Καρότσι κάθε 1 λεπτό, μόνο στα Carrefour!