Ποια είναι η διατροφή που ταιριάζει στο δικό σας σωματότυπο;
Γιατί δεν έχουμε όλες τις ίδιες ανάγκες...
Πόσες φορές έχει τύχει να ακολουθήσετε τη δίαιτα που σας πρότεινε η φίλη σας και η οποία τη βοήθησε να χάσει πολλά κιλά, και κατά έναν περίεργο λόγο, σε εσάς να μην αποδίδει καθόλου; Πριν απελπιστείτε και πέσετε σε κατάθλιψη, μάθετε αυτό: ο κάθε σωματότυπος έχει διαφορετικές ανάγκες και επομένως, η κάθε γυναίκα, ανάλογα με το σχήμα του κορμιού της, θα πρέπει να ακολουθεί διαφορετική διατροφή, ώστε να δει αποτελέσματα. Παρακάτω, σας έχουμε μία ενδεικτική διατροφή που θα πρέπει να ακολουθεί ο κάθε σωματότυπος...
Σωματότυπος «Α»: Οι γυναίκες που διαθέτουν αυτό το σχήμα έχουν λεπτή μέση και πληθωρικά οπίσθια και γλουτούς. O στόχος τους μπορεί να επιτευχθεί, αν αντικαταστήσουν τους απλούς υδατάνθρακες (ζυμαρικά, γλυκά) με σύνθετους όπως τα πλήρη δημητριακά, τα λαχανικά, τα φρούτα και οι πατάτες. Παράλληλα θα πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο την κατανάλωση του κόκκινου κρέατος αλλά και των πλήρων γαλακτοκομικών.
Σωματότυπος «Ο»: Τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου σχήματος είναι ο ανεπτυγμένος λιπώδης ιστός στην πλάτη, στα χέρια και την κοιλιά. Η συμβουλή για τον συγκεκριμένο σωματότυπο είναι η προσπάθεια μείωσης της καθημερινής πρόσληψης θερμίδων και η προσπάθεια κατανάλωσης της μεγαλύτερης ποσότητας φαγητού πριν το απόγευμα. Τα γλυκά δυστυχώς είναι απαγορευμένα, εκτός αν πρόκειται για μέλι ή γλυκά του κουταλιού.
Σωματότυπος «Ι»: Τα άτομα που διαθέτουν το συγκεκριμένο σωματότυπο, συνήθως δεν έχουν ανάγκη από απώλεια βάρους, αλλά περισσότερο από το να βάλουν κιλά. Χαρακτηρίζονται από πολύ λεπτά χέρια και πόδια, απουσία κοιλιάς και τάση προς λιπόσαρκο σώμα. Η λύση είναι ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε υδατάνθρακες, γαλακτοκομικά και γάλα, ψάρια και λευκό κρέας, αλλά και γλυκά με έμφαση στη σοκολάτα.
Σωματότυπος «Τ»: Οι γυναίκες που διαθέτουν τον εν λόγω σωματότυπο, χαρακτηρίζονται από λεπτά πόδια, μικρή περιφέρεια και το περισσότερο λίπος το έχουν συσσωρευμένο στην κοιλιά. Καλό θα ήταν να αποφεύγουν τα γλυκά, τα αμυλοειδή, αλλά και το αλκοόλ, να εμπλουτίσουν το διατροφολόγιό τους με περισσότερα γαλακτοκομικά και να προτιμήσουν τα μικρά και συχνά γεύματα.
Διαβάστε επίσης:
Τips για να συνδυάσετε το junk food με τη δίαιτα
Αυξομειώσεις βάρους: Πόσο κακό μπορούν να μας κάνουν;