Εξάρτημένη από τη σοκολάτα; Πώς θα την κρατήσετε στη ζωή σας χωρίς τύψεις
Για να μην στερηθείτε την αγαπημένη γλυκιά γεύση όλων
Είναι γνωστό ότι η σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση bitter σοκολάτας κάθε μέρα για μεγ΄λα χρονικά διαστήματα μπορεί να μειώσει αισθητά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού. Εκτός από τα διάσημα φλαβονοειδή, που περιέχονται στη σοκολάτα και επωφελούν με πολλούς τρόποςυ τον οργανισμό μας, έχουμε έναν επιπλέον λόγο να θέλουμε να την εντάξουμε στην καθημρινότητά μας. Πριν το κάνουμε, όμως, καλό θα είναι να φροντίσουμε να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε η αγαπημένη μας λιχουδιά να είναι όσο πιο υγιεινή γίνεται.
Προτιμήστε την bitter
Υπάρχει λόγος που οι έρευνες για τα οφέλη της σοκολάτας στον οργανισμό δεν αναφέρουν ποτέ την σοκολάτα γάλακτος. Το γάλα και η ζάχαρη που περιέχονται σε αυτήν, μειώνουν τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ κάνουν την σοκολάτα πιο πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά. Για να δώσετε στον οργανισμό σας όλα τα φλαβονοειδή που επωφελούν την υγεία, προτιμήστε μαύρη σοκολάτας περιεκτικότητας 60% - 70% σε κακάο.
Μην παραμελείτε την ποιότητα
Γιατί και το είδος της σοκολάτας έχει την σημασία του: αποφύγετε σοκολάτες που περιέχουν «μερικώς υδρογονωμένα» λιπαρά, αφού αυτά τα trans λιπαρά είναι που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα μας. Προτιμήστε organic, fair- trade σοκολάτες.
Διατηρείστε την ποσότητα μικρή
Επειδή μπορεί να κάνει καλό στον οργανισμό μας δεν σημαίνει ότι έχουμε δικαιολογία για να το παρακάνουμε. Οποιαδήποτε υγιεινή λιχουδιά, μετά από καθημερινή, μεγάλη κατανάλωση μπορεί να μην κάνει και τόσο καλό στον οργανισμό μας, τελικά. Ένα μικρό κομματάκι (30 γραμμάρια) μαύρης σοκολάτας καθημερινά είναι αρκετό για να ικανοποιήσει την επιθυμία μας για γλυκό αλλά και για να επωφεληθούμε χωρίς να πάρουμε επιπλέον θερμίδες.
Διαβάστε ακόμα:
Υπάρχει ψωμί σύμμαχος του αδυνατίσματος;
Δυσανεξία στη λακτόζη; Ιδού με τι να αντικαταστήσετε τα γαλακτοκομικά
Goji Berry: Το μυστικό για υγεία και αδυνάτισμα