Νόστιμες μελιτζάνες με γιαούρτι στο φούρνο
ΕΥΑ ΣΕΦΕΡΛΗ
Ένα γευστικό πιάτο με αντιοξειδωτική δράση που θα αρέσει σε όλους, χωρίς να επιβαρύνει με πολλές θερμίδες.
Υλικά (για 4 άτομα)
3 μελιτζάνες φλάσκες, σφιχτές, μετρίου μεγέθους
250γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
3κ.σ λάδι
10 ελιές (μαύρες)
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
30γρ. τυρί παρμεζάνας
3 κ.σ φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
1.Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες 5 χιλιοστών, βάζουμε σε σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε για 2 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
2. Αναμιγνύουμε σε μπολ το γιαούρτι, το λάδι, το σκόρδο, το πιπέρι και το βασιλικό.
3.Σε ένα ταψί, τοποθετούμε τις μελιτζάνες δίπλα-διπλά, αφού πρώτα έχουμε αλείψει και από τις δύο πλευρές με το μίγμα γιαουρτιού.
4. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (μέτρια θερμοκρασία) έως ότου ψηθούν οι μελιτζάνες και απορροφηθούν τα υγρά.