Το δεύτερο μέρος της χορταστικής δίαιτας

Το δεύτερο μέρος της χορταστικής δίαιτας

Εβδομαδιαία πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής

Μαζί με το (α) και το (Β) εχθές, έχετε ένα ολοκληρωμένο και εύχρηστο διαιτολόγιο, το οποίο το ακλουθείτε ωε εξής: 1Α-2Β-2Γ-1Δ.

(Γ) Πρωϊνό: 1 ποτήρι γάλα με λιγότερη λακτόζη με 3 κουταλιές της σούπας δημητριακά all bran flakes

Σνακ: 2 κριτσίνια ολικής με σουσάμι ,2 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή 1 ροδάκινο/νεκταρίνι

Μεσημεριανό: Όσπριο (φακές, φασόλια, φάβα) μαγειρεμένα με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας ή λεμόνι (για φάβα), με λαυράκι ή άλλο λιπαρό ψάρι συνοδευτικά (Συνολικά στο γεύμα: 1 κ.γ ελαιόλαδο και το όσπριο για σαλάτα ή σούπα 2/3 μερίδας εστιατορίου)

Σνακ: 1 μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης με σοκολάτας

Βραδινό: ½ πίτα αλάδωτη για σουβλάκι με 2 καλαμάκια κοτόπουλο (κρεμμύδι, μουστάρδα προαιρετικά) ή πράσινη σαλάτα με 2 παξιμαδάκια κρίθινα, 1 ντομάτα τυρί παρμεζάνα (μέγεθος σπιρτόκουτου), 2 φέτες γαλοπούλα ανάλατη (κομματάκια στην σαλάτα), και 1 κ.γ ελαιόλαδο.

(Δ) Πρωϊνό: 1 ποτήρι γάλα με λιγότερη λακτόζη, με 3 κ.σ δημητριακά All bran flakes

Σνακ: 1 μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης με σοκολάτας με 2 δαμάσκηνα αποξηραμένα

Μεσημεριανό: Λαδερό φαγητό (πχ φασολάκια, μπάμιες, μελιτζάνες) με 1 μέτρια πατάτα και σάλτσα ντομάτας, κοτόπουλο φιλέτο βρασμένο (μισή μερίδα εστιατορίου) συνολικά στο γεύμα, 1 κ.γ ελαιόλαδο, μισή μερίδα εστιατορίου η πρωτεΐνη.

Σνακ: 1 γιαούρτι 2% λιπαρά με 1κουτ. γλυκού μέλι και 1 ροδάκινο/νεκταρίνι ή 2 δαμάσκηνα αποξηραμένα

Βραδινό: Πράσινη σαλάτα με 2 παξιμαδάκια κρίθινα, 1 ντομάτα, τυρί παρμεζάνα (μέγεθος σπιρτόκουτου), 2 φέτες γαλοπούλα ανάλατη (κομματάκια στην σαλάτα), 2 κ.σ κουκουνάρι και 1 κ.γ ελαιόλαδο)