3 χαρακτηριστικά των ανθρώπων με νοοτροπία νικητή που πραγματικά πετυχαίνουν στη ζωή

Τζένη Ντεμιράι
3 χαρακτηριστικά των ανθρώπων με νοοτροπία νικητή που πραγματικά πετυχαίνουν στη ζωή

Οι πρωταθλητές είναι εκείνοι που κάνουν την καλύτερη δουλειά τους όταν δεν έχουν την παραμικρή όρεξη.

Σίγουρα θες να γίνεις πετυχημένη. Ακόμα κι αν δεν το παραδέχεσαι ανοιχτά. Η επιτυχία μοιάζει με τον πρωταθλητισμό. Αλλά πώς πραγματικά μοιάζει η νοοτροπία του πρωταθλητή;

Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που πρέπει να αναζητήσεις και τα οποία καθορίζουν αν έχεις αυτή τη νοοτροπία. Και αν δεν αναγνωρίζεις κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά στον εαυτό σου, ίσως ήρθε η ώρα να τα αναπτύξεις.

Ακολουθούν 3 σπάνια σημάδια που δείχνουν ότι έχεις νοοτροπία πρωταθλητή και είσαι γεννημένη για να πετύχεις στη ζωή σου.

Πώς να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους για να πας μπροστά

woman-6823526_1280.jpg

1. Κάνεις την καλύτερη δουλειά σου όταν αισθάνεσαι ότι έχεις λιγότερη όρεξη

Ο μέσος άνθρωπος δεν κάνει αυτό που πρέπει να κάνει αν δεν έχει όρεξη. Ένας νικητής πιέζει και κάνει όσα πρέπει να κάνει ακόμα και όταν δεν έχει όρεξη. Αλλά τι κάνει ένας πρωταθλητής; Οι πρωταθλητές είναι εκείνοι που κάνουν την καλύτερη δουλειά τους όταν δεν έχουν την παραμικρή όρεξη.

Αν μετατρέπεις τις μέρες που «δεν έχεις όρεξη» σε μέρες της καλύτερης προσπάθειάς σου, είναι σημάδι ότι έχεις νοοτροπία πρωταθλητή. Σημαίνει ότι είσαι ανθεκτική και δεν αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα να σε αποτρέψουν από το να πετύχεις τα επιτεύγματά σου.

woman-6657212_1280.jpg

2. Συνειδητοποιείς ότι το «τώρα» είναι το μόνο που έχεις

Το παλιό ρητό που σε κάνει να ανατριχιάζεις - «Το αύριο δεν έρχεται ποτέ» - είναι τόσο ακριβές, καθώς ίσως αρχίζεις να συνειδητοποιήσεις ότι το «τώρα» είναι το μόνο που έχεις. Και ενώ σχεδόν όλοι έχουν ακούσει αυτό το γνωμικό, μόνο λίγοι έχουν τον αυτοέλεγχο για να το εφαρμόσουν.

Για παράδειγμα, ίσως ένας από τους φίλους σου να θέλει να πας μαζί του στον κινηματογράφο, αλλά εσύ έχεις σχέδια να δουλέψεις πάνω στο τελευταίο σου γραπτό ή έργο που αποφάσισες να τελειώσεις εκείνη την ημέρα.

Όταν σε ρωτήσουν: «Λοιπόν, υπάρχει κάποια προθεσμία; Αν όχι, ,μπορείς να το δουλέψετε αύριο", απαντάς: “Δεν υπάρχει προθεσμία, αλλά πρέπει να το κάνω σήμερα”, επειδή επιμένεις στην άποψή σου και δεν αναβάλλεις τη δουλειά σου για άλλη μέρα.

Αν και ο φίλος σου μπορεί να μπερδευτεί, είναι μια υπενθύμιση ότι είναι απίστευτα φυσιολογικό για τους ανθρώπους να αναβάλλουν τη «σημερινή» δουλειά τους για αύριο. Και δεν αισθάνονται ότι είναι μεγάλη υπόθεση, ακόμα κι αν είναι μεγάλη υπόθεση για εσένα.

Έτσι, η συνειδητοποίηση ότι το «τώρα» είναι το μόνο που έχουμε είναι ένα μεγάλο σημάδι της νοοτροπίας του πρωταθλητή.

girl-865304_1280.jpg

3. Έχεις τη νοοτροπία του «ένα ακόμα»

Η νοοτροπία του «ένα ακόμα» σημαίνει να κάνεις κάτι έξω από τη ζώνη άνεσής σου και να ξοδεύεις περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για να δεις αποτελέσματα.

Ένα καλό παράδειγμα θα ήταν να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, να ολοκληρώνεις σετ και στη συνέχεια να κάνεις «ένα ακόμα». Παρόλο που μπορεί να λες στον εαυτό σου ότι έχεις ήδη ολοκληρώσει την προπόνησή σου, το να πιέζεσαι περισσότερο είναι πολύτιμο σε ορισμένα πλαίσια.

Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο στη σωστή περίπτωση. Αν εσύ και ο φίλος σου μόλις τελειώσατε να τρώτε μια πίτσα και ο φίλος σου λέει: «Ένα ακόμα;», αυτή είναι μια διαφορετική κατάσταση.

Οι άνθρωποι με νοοτροπία πρωταθλητή, πιέζουν τον εαυτό τους να κάνουν το επιπλέον μίλι.

Πηγή κεντρικής εικόνας: pixabay