Υγιεινή διατροφή: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας
ONMED.GR
Με όσο μεγαλύτερη συνέπεια ακολουθεί κανείς υγιεινή διατροφή, τόσο μικρότερο κίνδυνο ολικής θνησιμότητας αλλά και θνησιμότητας λόγω συγκεκριμένης αιτίας αντιμετωπίζει.
Ο Zhilei Shan από το Hubei Key Laboratory of Food Nutrition and Safety στο Wuhan της Κίνας και οι συνεργάτες του, εξέτασαν τις συσχετίσεις των διατροφικών βαθμολογιών για τέσσερα πρότυπα υγιεινής διατροφής (Βαθμολογία Υγιεινής Διατροφής 2015 [HEI-2015], Βαθμολογία Εναλλακτικής Μεσογειακής Διατροφής [AMED], Βαθμολογία Υγιεινής Φυτικής Διατροφής [HPDI] και Βαθμολογία Εναλλακτικής Υγιεινής Διατροφής [AHEI]) με τον κίνδυνο συνολικής και συγκεκριμένης αιτιολογίας θνησιμότητας μεταξύ αρχικά υγιών γυναικών και ανδρών επαγγελματιών υγείας.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr