Τηγανητά: Πόσο και για ποιους αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης

Τηγανητά: Πόσο και για ποιους αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης

Οι τηγανητές τροφές, όπως οι αγαπημένες των περισσότερων τηγανητές πατάτες, μπορούν να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές στο Hangzhou της Κίνας, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν συχνά τηγανητά φαγητά και ειδικά πατάτες, αντιμετώπιζαν 12% υψηλότερο κίνδυνο άγχους και 7% υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης συγκριτικά με όσους δεν έτρωγαν τηγανητά.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr