Καλοκαιράκι και ύπνος με βρεγμένα μαλλιά; Μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς; 

Καλοκαιράκι και ύπνος με βρεγμένα μαλλιά; Μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς; 
Pixabay

Αν κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά αυτό το καλοκαίρι ένας γκουρού της περιποίησης μαλλιών θα σε κάνει να αναθεωρήσεις. 

Αποκοιμάσαι πάντα με βρεγμένα μαλλιά; Ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ένας γκουρού της περιποίησης μαλλιών αποκάλυψε τους κινδύνους που κρύβει το να κοιμάσαι μετά από ένα ντους -και τα αποτελέσματα είναι αρκετά τρομακτικά.

Όταν έξω έχει ζέστη και υγρασία, μπορεί να μπαίνεις στον πειρασμό να κάνεις ντους πριν πας για ύπνο. Όμως προσοχή -ένας ειδικός ισχυρίζεται ότι το να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να έχει αρκετά δυσάρεστες επιπτώσεις, ακόμα κι αν είναι η τέλεια λύση για να δροσιστείς εν μέσω των καυσώνων.

Η ελάχιστα γνωστή ρουτίνα των 20 δευτερολέπτων που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σαν μωρό

Ο ειδικός περιποίησης μαλλιών της Faith In Nature εξήγησε στο Mirror.com: «Ενώ το να πηγαίνεις για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά πιθανώς δεν θα σε κάνει να αρρωστήσεις - παρά τα όσα μπορεί να σου λέει η μαμά σου -δεν είναι και το καλύτερο για τα μαλλιά σου. Τα μαλλιά μας είναι πολύ πιο αδύναμα όταν είναι βρεγμένα από ό,τι όταν είναι στεγνά, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μια ολόκληρη σειρά από διαφορετικά προβλήματα».

Τα βρεγμένα ή υγρά μαλλιά είναι το τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων ή μυκήτων. Ενώ μπορεί να μην δεις τις επιπτώσεις αυτού αμέσως, μπορεί να γίνει πρόβλημα αν κοιμάσαι με υγρά μαλλιά ξανά και ξανά. Η δερματίτιδα ή η πιτυρίδα -που προκαλείται από τον μύκητα malassezia - είναι δύο καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν από αυτή την πρακτική.

Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερβολική τριχόπτωση, φαγούρα και κόκκινα μπαλώματα στο τριχωτό της κεφαλής, ακόμη και απώλεια μαλλιών.

Ο ειδικός επέστησε επίσης την προσοχή στη μυκητίαση του τριχωτού της κεφαλής και στη θυλακίτιδα -μια βακτηριακή λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση σπυριών γεμάτων πύον γύρω από τους θύλακες των τριχών σου.

Το σωτήριο ρόφημα για να δροσιστείς στον καύσωνα είναι το τελευταίο που θα σκεφτόσουν

«Ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά μπορεί επίσης να προκαλέσει δερματικά προβλήματα, όπως ακμή, στο πρόσωπο και την πλάτη σου [...] Όταν κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά, το μαξιλάρι σου μπορεί επίσης να απορροφήσει πολλά από τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου καθώς στεγνώνουν. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά σου μπορεί να καταλήξουν να φαίνονται θαμπά και να αισθάνονται αφυδατωμένα. Όταν τα μαλλιά μας είναι αφυδατωμένα, κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο να σπάσουν».

Αν εξακολουθείς να θέλεις να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά παρά τους κινδύνους, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείς να δοκιμάσεις για να περιορίσεις τη ζημιά.

Αυτά περιλαμβάνουν το να αφήνεις μαλακτικό στα μαλλιά όλη τη νύχτα για να τα διατηρείς υγρά, ενώ παράλληλα αποτρέπεις τυχόν ζημιές που προκαλούνται από το στέγνωμα ή την απώλεια φυσικού ελαίου. Οι ειδικοί προτείνουν επίσης τη χρήση μεταξωτής μαξιλαροθήκης, η οποία μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της τριβής που ενθαρρύνει το σπάσιμο των μαλλιών.

«Κατά γενικό κανόνα, οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να αλλάζεις τη μαξιλαροθήκη σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αλλά αν πηγαίνεις για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά, ίσως θελήσεις να το κάνεις αυτό κάθε βράδυ. Όταν τα μαξιλάρια μας γίνονται υγρά από τα βρεγμένα μαλλιά, μπορούν να γίνουν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων, τα οποία μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα μας και να προκαλέσουν ξεσπάσματα. Για όσους έχουν μακρύτερα μαλλιά, είναι καλύτερο να κοιμούνται με τα μαλλιά τους στεγνά και τραβηγμένα μακριά από το πρόσωπό τους».

Η τεράστια επίδραση που μπορεί να έχει η κατανάλωση δύο φλιτζανιών καφέ την ημέρα στην υγεία

bed-1836316_1280.jpg