Ο περίεργος τρόπος για να παραμείνουμε δροσερές στις ακραία υψηλές θερμοκρασίες

Ο περίεργος τρόπος για να παραμείνουμε δροσερές στις ακραία υψηλές θερμοκρασίες
Pexels

Η ασυνήθιστη σύσταση ενός ειδικού δεν είναι κακή ιδέα. 

Η Ελλάδα βράζει και μάλιστα αυτό συμβαίνει φέτος από τον μήνα Απρίλιο. Αυτές τις ημέρες πολλές περιοχές βιώνουν θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς ενώ ο καύσωνας αναμένεται να συνεχιστεί. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε συνεχώς alert προκειμένου να παραμείνουμε ενυδατωμένοι και δροσεροί.

Ο παράξενος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν πιο ζεστά ντους από τους άνδρες

Την ώρα που κάποιες λύσεις είναι οι προφανείς όταν θέλουμε να δροσιστούμε, με τον ανεμιστήρα, τις κρύες πετσέτες και τα πολλά υγρά, και το κομμάτι της διατροφής μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο.

Έτσι, ο Stephen Day, ειδικός στην οικιακή ψύξη από την iHeat, λέει στο Mirror.com ότι το να ανατρέξουμε στο ψυγείο μας είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουμε δροσεροί. Ειδικότερα, όπως εξηγεί, η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό ενός συγκεκριμένου προϊόντος θα σήμαινε ότι συμβάλλει στο να παραμείνουμε ενυδατωμένοι. Επομένως, αν θέλουμε έναν άμεσο τρόπο να δροσιστούμε, αξίζει να στραφούμε σε αυτή την τακτική.

«Το μαρούλι iceberg έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο το βοηθά να απομακρύνει τη θερμότητα από το σώμα σας, καθιστώντας το ιδανικό για άμεση ανακούφιση και άνεση και παρέχοντας ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα ψύξης στο δέρμα. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλώς ανοίξτε το μαρούλι πριν τοποθετήσετε τα φύλλα στο ψυγείο με λίγο παγωμένο νερό.

Μόλις κρυώσουν, τοποθετήστε τα πάνω από το πρόσωπό σας, την πλάτη σας ή όπου αλλού χρειάζεστε μια ανανέωση. Η τοποθέτησή τους σε σημεία παλμών όπως οι καρποί σας, πίσω από τα γόνατα και στο λαιμό σας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς σε αυτές τις περιοχές τα αιμοφόρα αγγεία σας είναι πιο κοντά στο δέρμα, βοηθώντας σας να αισθανθείτε πιο δροσεροί πιο γρήγορα».

Πριν πετάξεις τρόφιμα άκου την προειδοποίηση ειδικού για την αλήθεια που αφορά την ημερομηνία λήξης

Σε αντίθεση με τα ακριβά σπρέι ψύξης που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό, το μαρούλι iceberg είναι απαλό ακόμα και για το πιο ευαίσθητο δέρμα και μπορεί να ανανεωθεί βάζοντάς το ξανά σε παγωμένο νερό για λίγα λεπτά, όπως εξηγεί ο Stephen. Το μαρούλι iceberg κοστίζει ελάχιστα χρήματα στα σούπερ μάρκετ, καθιστώντας το ένα φθηνό κόλπο για να καταπολεμήσουμε τη ζέστη που βιώνει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα μας.

IMG_9045.jpeg