Η ελάχιστα γνωστή ρουτίνα των 20 δευτερολέπτων που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σαν μωρό

Η ελάχιστα γνωστή ρουτίνα των 20 δευτερολέπτων που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σαν μωρό
Pexels

Ένας ειδικός στο θέμα ισχυρίζεται ότι αυτή η συμβουλή είναι τόσο απλή, που θα αναρωτιέσαι γιατί δεν την έκανες από την αρχή.

Ένας βελονιστής με το όνομα Mehdi Khodakhah παρουσίασε τη μέθοδό του στο Instagram, επιμένοντας ότι αυτή η γρήγορη ρουτίνα θα μας εξασφαλίσει ότι θα «κοιμόμαστε σαν μωρό», θα αποκοιμιόμαστε γρηγορότερα και θα απολαμβάνουμε βαθύ, ξεκούραστο ύπνο.

https://www.instagram.com/reel/C5URqQGrMZF/

Ολόκληρη η διαδικασία διαρκεί μόλις 120 δευτερόλεπτα, όσο χρόνο χρειάζεται για να βουρτσίσουμε τα δόντια μας. Ωστόσο, προτείνει την εφαρμογή λαδιού ή ενυδατικής κρέμας πριν ξεκινήσουμε για να μειώσουμε την τριβή και να αποτρέψουμε τον σχηματισμό ρυτίδων κατά τη διάρκεια του μασάζ.

Όπως λέει και κάποιοι ίσως έχουν ξανακούσει σε εξειδικευμένα site, το μασάζ προσώπου λειτουργεί ως ένας πολύ καλός τρόπος για να ανασυγκροτηθούμε στο τέλος μιας κουραστικής μέρας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να λειτουργήσει ως μια μορφή θεραπείας μέσω της αφής.

Το δημοφιλές υγιεινό ρόφημα «που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα δόντια μας» σύμφωνα με ειδικό

Μελέτες δείχνουν ότι το μασάζ όχι μόνο μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, ορμόνες που συνδέονται με την ευτυχία, βελτιώνοντας έτσι τη διάθεση και ανακουφίζοντας την ένταση σε διάφορα επίπεδα.

Υπάρχει μια σειρά από τεχνικές και εργαλεία μασάζ προσώπου, το καθένα από τα οποία προσφέρει πολλά οφέλη. Δαπανώντας μόλις δύο λεπτά σε ένα μασάζ προσώπου το βράδυ θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου μας και το πώς αισθάνεστε την επόμενη μέρα.

Ας δούμε τώρα αναλυτικά - Το μασάζ προσώπου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα με τους εξής τρόπους:

  1. Μείωση της έντασης: Το μασάζ προσώπου χαλαρώνει τους μύες του προσώπου, του λαιμού και των ώμων, οι οποίοι συχνά συσσωρεύουν ένταση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η απελευθέρωση αυτής της έντασης μπορεί να οδηγήσει σε γενική χαλάρωση και να προετοιμάσει το σώμα για ύπνο.

  2. Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος: Οι απαλές κινήσεις του μασάζ αυξάνουν τη ροή του αίματος στο πρόσωπο και το κεφάλι, βελτιώνοντας την οξυγόνωση των ιστών. Αυτό μπορεί να έχει ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα και να προάγει τον ύπνο.

  3. Ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος: Το μασάζ προσώπου μπορεί να ενεργοποιήσει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανάπαυση και την χαλάρωση. Αυτό μπορεί να μειώσει την ανησυχία και το στρες, διευκολύνοντας τον ύπνο.

  4. Απελευθέρωση ενδορφινών: Το μασάζ μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση ενδορφινών, οι οποίες είναι φυσικά παυσίπονα και έχουν χαλαρωτική δράση.

  5. Δημιουργία αίσθησης ευεξίας: Το μασάζ προσώπου είναι μια ευχάριστη εμπειρία που μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να δημιουργήσει μια αίσθηση ευεξίας, προετοιμάζοντας το σώμα και το μυαλό για έναν ήρεμο ύπνο.

Επιπλέον συμβουλές:

  • Κάνε μασάζ προσώπου πριν τον ύπνο, ως μέρος της βραδινής σου ρουτίνας.
  • Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια με χαλαρωτικές ιδιότητες, όπως λεβάντα ή χαμομήλι.
  • Συνδύασε το μασάζ προσώπου με άλλες τεχνικές χαλάρωσης, όπως διαλογισμό ή βαθιές αναπνοές.

Αν αντιμετωπίζεις σοβαρά προβλήματα ύπνου, συμβουλεύσου έναν ειδικό υγείας.

Κρυφοί κίνδυνοι από το εμφιαλωμένο νερό που έχει ζεσταθεί -από πονοκεφάλους έως στομαχικά προβλήματα

pexels-polina-tankilevitch-6625393.jpg