H Miele στο πρώτο Private Dinner της κατάφερε με τις γεύσεις της να ενώσει 10 άγνωστους μεταξύ τους

Γεωργία Βλαχοπούλου
H Miele στο πρώτο Private Dinner της κατάφερε με τις γεύσεις της να ενώσει 10 άγνωστους μεταξύ τους

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα έζησα μια από τις πιο ωραίες εμπειρίες που θα μπορούσε να ζήσει κανείς σε Κυριακάτικο τραπέζι χάρη στη Miele.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ήμουν καλεσμένη στο πρώτο Private Dinner της Miele, στο οποίο γνώριζα πως θα δοκίμαζα γεύσεις από τα χέρια τόσο του σεφ της Miele, Αλέξανδρου Συνγκιρίδη, όσο και από του εξαιρετικού καλλιτέχνη αρτοποιού Νίκου Χανδόλια που ήταν επίσης καλεσμένος.

Στο συγκεκριμένο dinner θα βρισκόμασταν μόνο 10 άτομα και η ιδιαιτερότητα ήταν πως δεν θα ήμασταν όλοι από τον χώρο της δημοσιογραφίας - για την ακρίβεια μόνο οι 4 ήμασταν από εκεί. Πόσο καλά μπορεί να πάει ένα τραπέζι με 10 κυριολεκτικά άγνωστους σκεφτόμουν; Ναι το καλό φαγητό ενώνει τους ανθρώπους, αλλά πόσο εύκολα θα γινόμασταν μια παρέα;

Ένα τραπέζι με 10 άγνωστους που έγιναν μια παρέα χάρη στη Miele

Μπαίνοντας στο «σπίτι» της Miele, στο Miele Experience Center στο Μαρούσι, αισθάνθηκα αμέσως μια οικειότητα - και όχι δεν έφταιγε ότι γνωρίζω τις συσκευές τελευταίας τεχνολογίας που έχει.

Ο χώρος ιδιαίτερα προσεγμένος και cozy σε έκανε να ξεχνάς πως βρίσκεσαι σε κατάστημα, ενώ οι άνθρωποι που μας υποδέχτηκαν ήταν σαν φίλοι που πραγματικά μάς άνοιξαν το σπιτικό τους. Σε αυτό φυσικά βοήθησε και το τραπέζι που είχε στηθεί για εμάς, το οποίο ήταν γεμάτο με λουλούδια στα χρώματα του φθινοπώρου και αντίστοιχα κεριά. Η μουσική δε, τόσο απαλή, όσο χρειαζόταν για να χαλαρώσουμε ακόμα περισσότερο.

Λίγο κρασί για το καλωσόρισμα και κατευθείαν βρέθηκα μπροστά από τον Νίκο Χανδόλια και το προζυμένιο ψωμί Bread Patterns αργής ωρίμανσης με παντζάρι που συνοδευόταν από δύο βούτυρα με μυρωδικά. Καλύτερη έναρξη από αυτή δεν θα μπορούσε να υπάρξει!

DSC05183.jpg

Στη συνέχεια περιπλανήθηκα στον χώρο ρίχνοντας μια μάτια στις συσκευές για την κουζίνα. Είναι δυνατόν να βρεθείς στη Miele και να μη ρίξεις μια μάτια σε κάθε τεχνολογικό «στολίδι» της;

Έφτασε λοιπόν, η ώρα να κάτσουμε στο όμορφο τραπέζι μας και επιτέλους να γνωριστούμε. Τέσσερις δημοσιογράφοι και έξι πολίτες (εκπροσωπώντας όλη τη γκάμα των ηλικιών όλως τυχαίως), που έχουν κοινό παρονομαστή την αγάπη για το καλό φαγητό.

Τα highlights όσων δοκιμάσαμε

Ξεκινήσαμε λέγοντας ο καθένας μερικά πράγματα για τον εαυτό του αλλά και κάποια fun facts για να σπάσει ακόμα περισσότερο ο πάγος, απολαμβάνοντας παράλληλα την προζυμένια φοκάτσια αργής ωρίμανσης με κολοκύθα, πράσο και καρίκι Τήνου.

DSC05768.jpg

Μην στα πολυλογώ, γίναμε μια παρέα και το μόνο που ακουγόταν στην αίθουσα ήταν τα γέλια μας και τα τσουγκρίσματα των ποτηριών. Η κουβέντα διακόπηκε αρκετές φορές βέβαια, αλλά αυτό ήταν μόνο και μόνο για να γευτούμε αυτά που μας σέρβιραν ο Νίκος Χανδόλιας κι ο Αλέξανδρος Συνγκιρίδης.

Μάλιστα, ανταλλάξαμε και διάφορες απόψεις σχετικά με το φαγητό, ενώ μάς εντυπωσίασε τόσο το πόσο ζουμερή ήταν η ταγλιάτα που συνοδευόταν με διάφορα καρυκεύματα πάνω στο προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης που δοκιμάσαμε σαν δεύτερο πιάτο, όσο και το ροζ και κίτρινο παντζάρι που βρισκόταν στο πιάτο (κι όμως υπάρχει παντζάρι σε αυτά τα χρώματα!) - κάτι που δοκιμάζαμε όλοι για πρώτη φορά και αυτό έκανε ακόμα πιο όμορφη την εμπειρία.

Μετά από αυτό ήρθε η ώρα για το μεγάλο δίλημμα: cinnamon buns με frosting ή seasonal buns με έξτρα άχνη;

Η λύση ήταν απλή και απέδειξε πως πραγματικά γίναμε φίλοι με όλους τους καλεσμένους. Προκειμένου να δοκιμάσουμε και τα δύο αυτά «αριστουργήματα» των σεφ, επιλέξαμε να πάρουν οι μισοί την μία επιλογή και οι άλλοι μισοί την άλλη και να τα μοιραστούμε ανά δυάδες.

Αν δεν το κάνουν αυτό οι αληθινοί φίλοι τότε ποιοι το κάνουν;

Εις το επανιδείν Miele!

Το dinner έφτασε στο τέλος του και η αλήθεια είναι πως κανείς μας δεν ήθελε να τελειώσει αυτή η κυριακάτικη μάζωξη. Παρ' όλα αυτά ανταλλάξαμε εννοείται social και δώσαμε υπόσχεση πως θα βρεθούμε σύντομα για το reunion!

Η ιδιαίτερη αυτή γαστρονομική εμπειρία που ζήσαμε βέβαια, δεν ξέρω αν θα μπορέσει να βρει δυνατό αντίπαλο στο reunion, καθώς όχι μόνο μάθαμε τόσα πράγματα για τη ζύμη, χάρη στον Νίκο Χανδόλια, αλλά είχαμε την ευκαιρία και να γευτούμε τόσο τα νόστιμα αρτοποιήματά του, όσο και μοναδικά προϊόντα τέλεια μπλεγμένα μεταξύ τους, απ' όλη την Ελλάδα.

Το κυριακάτικο τραπέζι είναι σήμα κατατεθέν της ελληνικής οικογένειας, όπως και το ψωμί σε κάθε ελληνικό τραπέζι και αυτή η εμπειρία του πρώτου Private Dinner της Miele με έκανε να νιώσω σαν στο σπίτι μου. Αν θες να κάνεις μερικούς νέους φίλους κάνοντας ταυτόχρονα ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι τα Private Dinners της Miele είναι η τέλεια επιλογή!

DSC06640.jpg
DPG Network