H Miele γιόρτασε 125 χρόνια στο Navarino Challenge κι εμείς κάναμε το πιο γευστικό ταξίδι μαζί της

Γεωργία Βλαχοπούλου
H Miele γιόρτασε 125 χρόνια στο Navarino Challenge κι εμείς κάναμε το πιο γευστικό ταξίδι μαζί της
Created with RNI Films app. Profile 'Kodak Gold 200 v.4' mikelagkal

Oι premium οικιακές συσκευές της Miele και οι γεύσεις που έφτιαξαν σε αυτές οι locals της Μεσσήνης -και όχι μόνο- τόνωσαν την ενέργειά μας στο κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού και ευεξίας.

Το κορυφαίο αθλητικό event τουρισμού και ευεξίας, το Navarino Challenge, επέστρεψε για 12η χρονιά και από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου αθλητές απ' όλο τον κόσμο, αλλά και απλός κόσμος, βρέθηκε στη Costa Navarino και τη Μεσσηνία για να λάβει μέρος στους αγώνες του πιο επιτυχημένου θεσμού στην Ελλάδα.

Εκεί βρέθηκα και εγώ, αφού τα τελευταία χρόνια μου αρέσει να συμμετέχω σε τέτοιου είδους αθλητικά event. Όχι, δεν είμαι επαγγελματίας αθλήτρια, ούτε σκοπεύω να γίνω. Είμαι απλά υπέρμαχος του «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Δεν γινόταν λοιπόν, να μην συμμετέχω στο πιο μεγάλο αθλητικό event της χώρας, ιδιαίτερα όταν αυτό είχε και γαστρονομικό ενδιαφέρον, χάρη στη Miele που ήταν Platinum χορηγός της διοργάνωσης και γιόρτασε τα 125 χρόνια ποιότητας με μοναδικές μαγειρικές δραστηριότητες.

Οι δραστηριότητες που παρακολούθησα ήταν πολλές και ξεκινώ ευθύς να σου της διηγηθώ, καθώς είμαι σίγουρη πως κάποιες πληροφορίες που θα σου δώσω θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.

Με τις οικιακές συσκευές της Miele το μαγείρεμα είναι «παιχνιδάκι» ακόμα και για μένα

Τα cooking activities της Miele στο Navarino Challenge ξεκίνησαν από την Παρασκευή (18/10) με τον σεφ Αλέξανδρο Συνγκιρίδη να μάς δείχνει πώς μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα κουλούρια Θεσσαλονίκης και τον Στράτο Δρακούλη να μοιράζεται τις γνώσεις του μαζί μας για το πώς μαγειρεύεται τέλεια το premium κρέας στις πάντα προηγμένες τεχνολογικά κουζίνες της Miele. Η μέρα έκλεισε με Wine Tasting από το Κτήμα Άλφα. Το κρασί που δοκιμάσαμε μάλιστα, ήταν καλά συντηρημένο και στην σωστή θερμοκρασία χάρη στους συντηρητές της Miele και κάπως έτσι, η προσμονή μας για τη δεύτερη μέρα δραστηριοτήτων έγινε ακόμα πιο μεγάλη.

Το Σάββατο (19/10) ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα μέρα, αφού όχι μόνο δοκίμασα μια εξαιρετική Napolitana από τα χέρια του Αλέξανδρου Συνγκιρίδη, αλλά γιατί για πρώτη φορά έφαγα burger με ψωμάκι brioche με ενεργό άνθρακα και μπιφτέκι Wagyu δια χειρός Στράτου Δρακούλη.

Πρόκειται για το πρώτο μπιφτέκι για burger από 100% ελληνικό μοσχαρίσιο κιμά Wagyu.

Η νοστιμιά ήταν απερίγραπτη, ενώ το ψωμάκι brioche του συγκεκριμένου burger το έφτιαξε επί τόπου ο σεφ στον φούρνο ατμού της κουζίνας της Miele - έναν φούρνο που όμοιό του σου ομολογώ πως δεν έχω ξαναδεί, αλλά πολύ θα ήθελα να έχω στο σπίτι μου.

462535667_1537059897688873_7655257540368472560_n.jpg

Δεινή μαγείρισσα δεν με λες, αλλά σίγουρα θα ήθελα το μπιφτέκι μου ή τα φαγητά που φτιάχνω στον φούρνο να είναι τόσο ζουμερά όσο αυτά που δοκίμασα στο συγκεκριμένο masterclass της Miele.

Το διαφορετικό που έκανε αυτός ο φούρνος, όπως μάς εξήγησε ο Αλέξανδρος Συνγκιρίδης είναι πως γεμίζοντας με λίγο νερό μία συγκεκριμένη θήκη του φούρνου, το φαγητό δεν στεγνώνει, δεν ξεραίνεται και διατηρείται ζουμερό. Έτσι η υγρασία - και η νοστιμιά - δεν χάνεται ποτέ.

Μα το νερό που πρόσθετα χειροκίνητα εγώ στα φαγητά μου ανά διαστήματα, τώρα ο φούρνος μου μπορεί να το κάνει μόνος του; Κι όμως μπορεί, όπως ανακάλυψα!

Και δεν ήταν μόνο αυτό που με ενθουσίασε από τις premium οικιακές συσκευές της Miele.

Ήξερες ότι μπορείς να μην έχεις απορροφητήρα στην κουζίνα σου; Όχι δεν θα μυρίζει όλο το σπίτι κάθε φορά που μαγειρεύεις.

Η Miele έχει δημιουργήσει μια συσκευή που έχει ενσωματωμένο τον απορροφητήρα και δεν χρειάζεται ούτε να σκάψεις κάποιον τοίχο, ούτε να ανοίξεις τρύπα στο πάτωμα για να βγει ο καπνός, ούτε και να ξαναχτυπήσεις το κεφάλι σου την επόμενη φορά που θα ανοίξεις τον απορροφητήρα (πόσοι το έχουμε πάθει αυτό;).

Τελικά, νομίζω έχουν δίκιο όσοι λένε πως «μια φορά Miele, για πάντα Miele» μετά από αυτά που είδα!

Η παράδοση είναι σύμμαχος της τεχνολογίας και οι Local experts της Μεσσήνης ήταν το highlight στα cooking activities της Miele

Η πιο όμορφη εμπειρία που μάς χάρισε η Miele στο Navarino Challenge ήταν η μαγειρική των locals της Μεσσήνης.

Τρεις πολύ γλυκές κυρίες μάς έφτιαξαν την πιο νόστιμη γαλατόπιτα που έχω φάει ποτέ!

Οι συσκευές της Miele μπορεί να αφορούν τη νεότερη γενιά λόγω της προηγμένης τεχνολογίας τους, όπως αποδείχθηκε όμως είναι αρκετά εύχρηστες ακόμα και για τους πιο «παλιούς» και για συνταγές που «μιλούν» στην καρδιά μας.

Η μέρα ολοκληρώθηκε με το gala της διοργάνωσης, το «12 Years Awards», όπου είχα την χαρά να δω από κοντά πολλούς και σπουδαίους αθλητές (Πετρούνιας, Ντρισμπιώτη, Κατσουράνης κ.ά.), οι οποίοι βραβεύτηκαν για τη συνεισφορά τους στον αθλητισμό.

https://www.instagram.com/reel/DBWao7QtyAF/

Τα 5km και το τέλος μιας υπέροχης εμπειρίας

Το τέλος αυτής της μοναδικής εμπειρίας που έζησα στο Navarino Challenge και την Miele ήρθε με τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων το πρωί της Κυριακής. Σημασία δεν έχεις να βγεις πρώτος, αλλά να τερματίσεις και αυτό έκανα!

«Κόβωντας» την κορδέλα γίναμε όλοι μια παρέα και δώσαμε υπόσχεση να επιστρέψουμε του χρόνου.

Άλλωστε, το κεντρικό μήνυμα της διοργάνωσης είναι «Ο Αθλητισμός Ενώνει».

1729861876888-978161372-running_0700.jpg