Η Λυδία Κονιόρδου είναι η «μαμά» της Angelina Jolie στην ταινία Maria και μίλησε για την εμπειρία

Κατερίνα Μπούσιου
Η Λυδία Κονιόρδου είναι η «μαμά» της Angelina Jolie στην ταινία Maria και μίλησε για την εμπειρία
NDP Photo Agency

«Είναι ένας πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος». Η ταινία Maria για τη ζωή της Μαρία Κάλλας, κάνει πρεμιέρα και στην Ελλάδα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη εβδομάδα. 3 Ελληνίδες ηθοποιοί με προεξάχουσα τη Λυδία Κονιόρδου συμμετέχουν με σημαντικούς ρόλους στην κινηματογραφική υπερπαραγωγή. 

Η ταινία Maria του διάσημου σκηνοθέτη Pablo Larrain αναμένεται και στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ ήδη όλοι τη συζητούν παγκοσμίως. Κυρίως γιατί θα προσφέρει τη δυνατότητα στην πρωταγωνίστρια Angelina Jolie, να κερδίσει το Όσκαρ για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

Η ταινία που εστιάζει στην ζωή της Μαρίας Κάλλας, έχει και συμμετοχές Ελλήνων ηθοποιών και η Λυδία Κονιόρδου μας αποκάλυψε σήμερα ότι υποδύεται τη μητέρα της. Μας έδωσε όμως και μία εικόνα για την ουσία της ταινίας και το σκεπτικό του Larrain που δεν επιθυμούσε να κάνει μία ακόμη βιογραφία της ελληνίδας ντίβας.

https://www.instagram.com/p/DBgvY7PNFTK/

Η «κομμένη» σκηνή και η συγκίνηση της Λυδίας Κονιόρδου ένα στιγμιότυπο της ταινίας

Ενθουσιασμένη δήλωσε καταρχάς η Λυδία Κονιόρδου για τη συμμετοχή της σε μία τόσο μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή, την οποία έζησε με τη διάθεση να αφαιθεί στις οδηγίες του Larrain, όπως δήλωσε σήμερα μιλώντας στην εκπομπή Στούντιο 4.

Angelina Jolie: Στα 49α γενέθλιά της, τα παιδιά της δείχνουν πιο έντονα από ποτέ τη στήριξή τους

Η ηθοποιός υποδύεται την Καλλιόπη Ελευθεριάδου, μητέρα της ντίβας, η οποία μετά τον χωρισμό της από τον σύζυγό της και πατέρα της Κάλλας επέστρεψε στην Ελλάδα στα χρόνια της κατοχής μαζί με τις δύο της κόρες. Ήταν η αρχή της καριέρας της Μαρίας σε χρόνια δύσκολα και ιδιαίτερα από καλλιτεχνική άποψη.

https://www.instagram.com/p/DBeMnmLvLsS/

Η νεαρή Αγγελίνα Παπαδοπούλου είναι επίσης η δεύτερη ελληνίδα ηθοποιός που συμμετέχει στην ταινία και θα υποδυθεί τη Μαρία Κάλλας σε μικρότερη ηλικία. Η Λυδία Κονιόρδου μας τη σύστησε μιλώντας για πρώτη φορά για τη συμμετοχή της στην ταινία Maria.

«Η Αγγελίνα ήταν εξαιρετική, είναι σπουδάστρια της Λυρικής τέχνης και έκανε μία πολύ ωραία παρουσία, μαζί με την αδελφή της Κάλλας που παίζει στην ταινία, η Εριφύλλη Παναγιωταρέα. Εγώ κάνω τη μητέρα της Μαρίας Κάλλας, που είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη προσπάθησα να δώσω και μία άλλη πτυχή, όχι απλά να δείξουμε ένα πρόσωπο το με το οποίο ήρθε σε σύγκρουση η Κάλλας, αλλά να δείξουμε και τον δικό της εσωτερικό κόσμο. Γιατί ήταν έτσι, γιατί ήρθε σε σύγκρουση μαζί της. Η δική μου σκηνή είναι την εποχή της κατοχής, όπου είναι πολύ δύσκολη η επιβίωση».

Όπως είναι γνωστό η μητέρα της Κάλλας για να καταφέρει να ζήσουν, προσπαθούσε να έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Γερμανούς κατακτητές οι οποίοι αγαπούσαν την κλασσική μουσική και η κόρη της Μαρία στο ξεκίνημά της τότε, τους διασκέδαζε. Αυτή η εποχή στη ζωή της ντίβας, είναι γενικότερα αμφιλεγόμενη.

«Σε μία εποχή που ο κόσμος πέθαινε από την πείνα, βλέπουμε μία μάνα που ξέρει ότι είναι κατακριτέο αυτό που κάνει, αλλά αναγκάζεται να το κάνει. Διάβασα διάφορα βιβλία για την Κάλλας, μελέτησα όσο μπορούσα, παρόλο που ήθελα να αφεθώ στην καθοδήγηση του σκηνοθέτη, δεν ήθελα να πάω με έτοιμα δικά μου πράγματα. Δεν είναι βιογραφία, είναι ένα ψυχογράφημα της Κάλλας, ο τρόπος που η ίδια έβλεπε τα πράγματα», συμπλήρωσε η Λυδία Κονιόρδου.

Η απάντηση της ηθοποιού για τον λόγο που την επέλεξαν για τον ρόλο αυτόν στην ταινία ήταν αφοπλιστική: «Δεν έχω ιδέα! Με πήρε μία casting director και μου είπε ότι θα ήθελε να με προτείνει για αυτόν τον ρόλο και εγώ δέχθηκα, ήταν έκπληξη. Και τελικά επελέγην. Ήταν πολύ ωραία η εμπειρία, έγιναν τα γυρίσματα σε κάποια παλιά κτίρια στη Βουδαπέστη. Συγκινήθηκα ιδιαίτερα σε ένα εγκατελλειμένο κτίριο που μας δόθηκε για το γύρισμα, γιατί εγώ ανήκω σε μία παλαιότερη γενιά, έχω προλάβει την εικόνα της μεταπολεμικής Αθήνας, με τις πολυκατοικίες και τις σφαίρες στους τοίχους. Και όταν μπήκα σε εκείνο το κτίριο με αυτή την ατμόσφαιρα, με έπιασαν τα κλάματα».

Η Λυδία Κονιόρδου είχε και ένα κοινό γύρισμα σε μία σκηνή με την Αντζελίνα Τζολί και εξομολογήθηκε την εντύπωση που της δημιούργησε η ηθοποιός:

«Είχα μία σκηνή μαζί της η οποία για την οικονομία της ταινίας από ότι κατάλαβα δεν έχει μπει, αλλά μπήκε μία άλλη μου σκηνή. Γνωριστήκαμε, είναι ένας πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος μας κάλεσε όλους τους συνεργάτες για ένα βραδινό δείπνο. Στην κουβέντα που κάναμε ήταν πάρα πολύ ανοιχτή, με το θάρρος της γνώμης της ακόμη και για δύσκολα θέματα, όπως για τους πρόσφυγες».

Η ταινία που κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 5 Δεκεμβρίου, έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς διεθνώς. Είναι μία γρήγορη μεν αφήγηση της ζωής της Κάλλας, αλλά από την πλευρά της, σα να κάνει ένα νοητό απολογισμό σκέψεων, πράξεων και συναισθημάτων.

Θα έχουμε την ευκαιρία επίσης τον Δεκέμβριο, να δούμε από την ΕΡΤ και τη νέα σειρά της Όλγας Μαλέα «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» που αναφέρεται μόνο σε εκείνη την περίεργη εποχή της κατοχής. Διάβασε και την αποκλειστική συνέντευξη που μας είχε δώσει η σκηνοθέτης Όλγα Μαλέα στο Queen.gr

Όλγα Μαλέα: «Με συγκίνησε η ιστορία της Κάλλας, ήταν από τις πρώτες που έκαναν brand το όνομά τους»

Που κατέληξε να γίνει μία θλιβερή μνήμη στη ζωή της, καθώς δεν αναγνωρίστηκε η αξία της και αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό. Στη σειρά τον ρόλο της μητέρας της ντίβας, έχει η Ελένη Ράντου. Είναι όπως καταλαβαίνεις δύο διαφορετικές προσεγγίσεις.

DPG Network