Η Δανάη Μπάρκα «απάντησε» σε όσους έχουν αναφερθεί στα κιλά της με τον δικό της μοναδικό τρόπο

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Δανάη Μπάρκα «απάντησε» σε όσους έχουν αναφερθεί στα κιλά της με τον δικό της μοναδικό τρόπο

Η Δανάη Μπάρκα αυτοσαρκάστηκε με τα κιλά της στο TikTok και απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο ακομπλεξάριστη είναι.

Η Δανάη Μπάρκα είναι από τα άτομα που αγαπούν πραγματικά τον εαυτό τους ακόμα κι αν έχουν ατέλειες - με βάση τα κοινωνικά πρότυπα. Είναι ο ορισμός του «body positivity» κι αυτό το καταλαβαίνει κανείς ακόμα κι αν προσέξει τις εμφανίσεις της στην πρωινή εκπομπή του MEGA ή στις αναρτήσεις της στα social media.

Η Μπάρκα γύρισε «σελίδα» στην προσωπική της ζωή: Η φωτογραφία και η δήλωση για τον άντρα δίπλα της

Δεν θα περιοριστεί στο τι ρούχα θα φορέσει, αφού επιλέγει πάντα ότι της αρέσει και την κάνει να αισθάνεται άνετα, χωρίς να σκεφτεί αν θα υπάρξει κάποια αρνητική κριτική. Και η αλήθεια είναι πως πολλές φορές η ίδια έχει δεχθεί τοξικά σχόλια για την εμφάνισή της, τα οποία ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να την επηρεάσουν.

Η «απάντηση» σε όσους έχουν αναφερθεί στα κιλά της

Εν όψει του καλοκαιριού η Δανάη Μπάρκα θέλησε βέβαια, να υπενθυμίσει στους followers της πως αν αισθάνεσαι καλά και αγαπάς τον εαυτό σου δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για στερεότυπα, μετρήσεις και μεζούρες, απαντώντας με χιούμορ και σε όσους είχαν, έχουν και θα συνεχίσουν να αναφέρονται στα παραπάνω κιλά που μπορεί να έχει η ίδια ή ο οποιοσδήποτε.

Juicy chic: Η Δανάη Μπάρκα βρήκε το τέλειο φόρεμα αν είσαι καλεσμένη σε γάμο

«Ο Θεός με φύλαξε και δεν γεννήθηκα πλούσια και αδύνατη, να μπορεί να με σηκώσει ο καθένας, να με βάλει σε ένα βαν, να με απαγάγει και μετά να ζητάει λίτρα από τους γονείς μου» ήταν η φράση που έλεγε στο βίντεό της η Δανάη Μπάρκα.

Το βίντεό της συγκέντρωσε μέσα σε λιγότερο από ώρα 11.500 views, ενώ στα σχόλιά τους οι followers της έγραφαν πόσο «κούκλα» είναι και πόσο «πλούσια στην ψυχή», κάτι που είναι το πραγματικό ζητούμενο στη ζωή κι όχι το αν έχει κανείς πολλά λεφτά ή αν μπαίνει σε μικρότερο size.

«Δεν γεννηθήκαμε για να μας μισούμε, αλλά για να μας αγαπάμε»

Σε έναν κόσμο που τα κιλά και η εμφάνιση κάποιου γίνονται αντικείμενο σχολιασμού - τι κι αν έχουμε 2024 - ακόμα και η Δανάη Μπάρκα που φαίνεται τελείως χαλαρή και ακομπλεξάριστη με αυτό το θέμα, δυσκολεύτηκε να αγαπήσει τον εαυτό της και να μην τον κατακρίνει συνέχεια, όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή της στο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και τη Σπυριδούλα Τριάντου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κάποιες φορές με αγαπώ και με χαίρομαι, κάποιες άλλες κλαίω, κάποιες άλλες με κατακρίνω. Αλλά αυτό που λέω πάντα και δεν θα σταματήσω να λέω είναι ένα: δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η ζωή μας. Άρα τι είναι πιο έξυπνο; Να την περάσουμε με κακή ψυχολογία και ανασφάλεια ή να την ζήσουμε, να μας αγαπάμε και φυσικά να μας φροντίζουμε όπως μπορούμε, μέσα κι έξω; Νομίζω το δεύτερο. Δεν γεννηθήκαμε για να μας μισούμε, αλλά για να μας αγαπάμε.

Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη φορά που η ίδια έχει αναφερθεί είτε στα κιλά της είτε στον σωματικό ρατσισμό.

To 2021 και με αφορμή τον θάνατο μιας 14χρονης κοπέλας, ύστερα από ιατρικό λάθος κατά τη διάρκεια τοποθέτησης γαστρικού δακυλίου (μιας επέμβασης που γίνεται για την απώλεια βάρους), η Δανάη Μπάρκα είχε τοποθετηθεί μέσα από το Instagram της σχετικά με το πού μπορεί να οδηγήσουν τα τοξικά σχόλια.

«Ας σκ@@@ πια κι ας μη σχολιάζουμε ανθρώπους για το πώς είναι, για το πόσα κιλά είναι. Για το τι θέλουν με τον εαυτό τους. Άνθρωποι αυτοκτονούν, παιδιά χάνουν η ζωή τους από χειρουργεία. Αγόρια και κορίτσια ζούνε μέσα στην ανασφάλεια για το τι θα πει ο κάθε γελοίος διπλανός για εκείνους. Σιωπή και ο καθένας να κοιτάει τη ζωή του. ΕΛΕΟΣ. Ντροπή μας αν έστω και ένας άνθρωπος ντρέπεται για τον εαυτό του εξαιτίας μας» είχε γράψει χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Το 2020 από την άλλη η Δανάη Μπάρκα είχε μιλήσει κατά τη διάρκεια του Πάμε Δανάη! για τις αναρτήσεις της στα social media και τις φωτογραφίες με μαγιό που κάθε καλοκαίρι δημοσιεύει λέγοντας:

«Υπάρχουν στιγμές που κι εγώ πολλές φορές στα social media όταν ανεβάζω κάτι, υπάρχουν άνθρωποι που μου λένε "εγώ που είμαι αδύνατη γιατί δεν ποστάρω το σώμα μου και το ποστάρεις εσύ"; Αυτό είναι ένα θέμα πάρα πολύ λεπτό, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που υποφέρουν από τον σωματικό ρατσισμό. Υπάρχουν άνθρωποι που έχω συναντήσει και μου λένε ότι έχω να πάω στη θάλασσα 5 χρόνια, οπότε θεωρώ προσωπικά και απαντάω σε αυτούς τους ανθρώπους που με ρωτάνε γιατί ποστάρω, γιατί νιώθω ότι είναι χρέος αν έχω ένα βήμα να το χρησιμοποιώ προς όφελός μου και προς όφελος κάποιων ανθρώπων. Θεωρώ πολύ σημαντικό οι άνθρωποι που είμαστε προβεβλημένοι να μην πέφτουμε στην παγίδα της αναπαραγωγής θεμάτων με μηδέν αξία και να κάνουμε όντως κάτι για τους ανθρώπους που μας παρακολουθούν. Κανένας δεν αισθάνεται πάντα καλά. Κι εγώ ακόμα που φαίνομαι ακομπλεξάριστη, μπορεί να μην είμαι πάντα. Αλλά προσπαθώ γιατί νιώθω ότι αν είμαι εγώ μπορεί να είναι κι άλλος ένας άνθρωπος».