Το φινάλε του Πρώτος από Εμάς ήταν τελικά ένα όνειρο: Οι αντιδράσεις και η συγκίνηση της Οικονομάκου

Κατερίνα Μπούσιου
Το φινάλε του Πρώτος από Εμάς ήταν τελικά ένα όνειρο: Οι αντιδράσεις και η συγκίνηση της Οικονομάκου

Γιατί το Πρώτος από Εμάς άλλαξε το σενάριο του και δεν ακολούθησε το φινάλε της ξένης σειράς;

Ο Πρώτος από Εμάς ήταν μία διαφορετική σειρά και το απέδειξε και με το χθεσινό της φινάλε. Ενώ όλοι περιμέναμε πως θα ακολουθηθεί το τέλος της ξένης σειράς στην οποία στηρίζεται, η ξένη παραγωγή αποφάσισε να κάνει μία παραλλαγή. Υπάρχει ένα μέρος του σεναρίου που κόπηκε αλλά και μία αλλαγή που προστέθηκε για να δώσει μία πιο ανάλαφρη εικόνα και ένα τελικά πιο αισιόδοξο μήνυμα. Στο Twitter/X αντέδρασαν με τον τρόπο που περιμέναμε. Αμήχανα.

Ο Άλκης τελικά πέθανε μόνο στο όνειρο της Κάτιας

Ένας γάμος, μία κηδεία, ένα όνειρο. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του τελευταίου επεισοδίου του Πρώτος από Εμάς και όλοι περιμέναμε το τι θα γίνει με τον κεντρικό πρωταγωνιστή, τον Άλκη, τον οποίο υποδυόταν ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης. Το τι θα συνέβαινε στο τέλος, με βάση την αργεντίνικη σειρά στην οποία βασιζόταν σου είχα περιγράψει και παρακάτω.

Το τελευταίο «Σ' αγαπώ» της Οικονομάκου στον Χατζηαγγελάκη και η epic σκηνή στο «Ο Πρώτος από εμάς»

Όμως στην ελληνική version αποφασίστηκε τελικά πως όλη αυτή η αναστάτωση με την κηδεία του Άλκη ήταν τελικά ένα όνειρο. Αυτό το μοτίβο του ονείρου θυμίζει παλιές κλασσικές ελληνικές ταινίες αλλά και σειρές, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα προτιμηθεί και στη σειρά «Ο Πρώτος από Εμάς». Η Κάτια ξύπνησε έντρομη, ο Άλκης την καθησύχασε, της είπε πως κάποια στιγμή και λόγω της ασθένειάς του θα «φύγει», αλλά δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα. Το «τζάμπα κλαίγαμε εμείς τόσην ώρα;» ήταν μία συχνή απορία χθες στο Twitter/X.

Προτιμήθηκε ένα πιο αισιόδοξο μήνυμα, αν και αισιόδοξα έκλεινε και η ξένη σειρά με τα πρώτα γενέθλια του μικρού Στέφανου, γιου της Κάτιας και του Άλκη. Ούτως ή άλλως είχε εκπληρωθεί το μήνυμα της σειράς και ευτυχισμένος θα έφευγε ο πρωταγωνιστής, αφού είχε καταφέρει να αλλάξει τη ζωή των φίλων του προς το καλύτερο. Δεν μας αιτιολογήθηκε επαρκώς πάντως αυτό το τέλος που επιλέχθηκε στο χθεσινό επεισόδιο.

Αυτή η μη αιτιολόγηση ήταν και η παθογένεια αυτής της σειράς που θα μπορούσε με μία πιο σωστή εναλλαγή στην πλοκή να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση στο κοινό, άρα και τηλεθέαση. Όταν έχεις τόσο καλούς ηθοποιούς, οφείλεις να τους προστατέψεις με ένα ωραίο σενάριο. Τηρώντας το ξένο format, αλλά με πιο ουσιαστικούς διαλόγους.

https://www.instagram.com/reel/C744SUQIIw_/

Στα θετικά αυτής της σειράς ο πρωταγωνιστής ως Άλκης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, ο οποίος βοήθησε λίγο παραπάνω στο αξιοπρεπές αποτέλεσμα, με το ταλέντο του. Η παρτενέρ του εδώ και ένα χρόνο ως Κάτια, Αθηνά Οικονομάκου, χθες το βράδυ δεν προλάβαινε να κάνει repost τα συγκινητικά σχόλια των θαυμαστών της.

Της πήγαινε ο φετινός της ρόλος, ακόμη και αν δεν «πήγε» η σειρά. Άφησε ένα ωραίο τηλεοπτικό αποτύπωμα.

https://www.instagram.com/p/C74tN4VCPIg/

«Συγκινούμαι» όπως έγραψε σε ένα (με ένα ορθογραφικό λάθος λόγω βιασύνης) σχόλιο, ενώ αυτό που όλοι οι ηθοποιοί μας έδωσαν να καταλάβουμε όλη τη χρονιά, ήταν πως και στην πραγματικότητα, έγιναν μία παρέα.

athinao1konomakou_1717694863_8279064.jpg